Fanovi Crvenu jabuku 'strpali' u penziju, riječ o lažnoj uzbuni

Crvena jabuka, lažna poruka
Frontmen Crvene jabuke time je demantirao tvrdnje da napušta estradu i odlazi u mirovinu. "Problem" su napravili obožavatelji iz cijele regije koji su pokrenuli akciju prikupljanja novca na društvenim mrežama za oproštajni koncert benda.

- Istina je da se sprema veliki koncert u Sarajevu, ali to neće biti oproštajni nastup nego rođendanski - pojasnio je Josip Džeba (35), voditelj kluba obožavatelja popularnog benda. Tvrdnjama da napušta estradu najviše se šokirao Žera rekavši kako mu nije jasno tko je plasirao takvu izmišljotinu.

Bend osnovan 1984. godine imao je samo jednu stanku i to sredinom osamdesetih kad su poginula dva člana benda, tadašnji pjevač Dražen Ričl i bas gitarist Aljoša Buha. 
Nakon dolaska u Zagreb Žera je 1994. godine ponovno okupio bend i nastavio graditi karijeru s novom postavom, a danas su jedan od najaktivnijih izvođača na terenu. Imaju desetak gaža na mjesec.

- Nikad dosad nismo svirali pred praznom dvoranom. Znam da su neki moje kolege imali takva iskustva, no mi nismo - rekao je Žera, koji je karijeru u grupi počeo kao klavijaturist.

- Iako nastupamo više od naših kolega, živimo prosječno kao i svi normalni Hrvati - rekao je pjevač. Dodaje kako danas odlazi na svirke s jednakim žarom kao i na početku karijere. Glazbenik koji se prije nije žurio kući nakon nastupa, sada poslije svirke žuri kući svojim četverogodišnjim blizankinjama Petri i Marei te supruzi Barbari (25). Nju je upoznao prije pet godina na Pelješcu. Tamo su zajedno i živjeli, a nedavno su se preselili u Zagreb.

24sata.hr