Đorđe Balašević: Mostar je za mene uvijek bila važna varoš

Da je pjesma u Balaševićevom prepoznatljivom i originalnom štihu, potvrdio je i broj preslušavanja koji je prešao brojku od 150 000, ali što je najbitnije, njegovi obožavatelji su to pozdravili rekordnim brojem pozitivnih komentara na istu pjesmu.

No, to nije jedina pjesma koju je Đole 'izbacio' na internet. Osim već spomenute, na internetu se nalazi 'Berba '59'. i 'Ljubav ne pobjeđuje', koje su također publiku oduševile.

Iako ima preko 180 pjesama i dalje ih ne zaboravlja i vrijeme na koncertima ne štedi, nego publiku na nogama održava i do četiri sata.

''Nisam počeo zaboravljati tekstove pjesama. Ja kao kantautor imam tu najveću brigu da znam tekstove i da znam šta pričam. Nisam onaj pravi pjevač koji farba kosu i nosi crveni sako, koji se smije i ponovi dvadeset puta refren'', otkriva Balašević.

Spomenuli smo i to kako je Mostar nakon 20 godina dobio kino te ga upitali ima li naznaka za novi dolazak u Mostar.

"Žao mi je što premijeru filma nismo obavili u Mostaru. Mostar je za mene uvijek bila važna varoš, iako sam rijetko tu dolazio, ali sam znao koliko lijepih stvari dolazi sa te strane i volio bih da neke od novih pjesama budu tu predstavljene'', kazao je Balašević.

Na pitanje što ga veže za Mostar i je li koncert kojeg je održao 2005. godine ostao urezan u njegovom sjećanju odgovorio je:

''Mostar je grad koji je nažalost imao jednu svoju tužnu priču u tim godinama koje pokušavamo da ih malo potisnemo, da se okrenemo nekim svjetlijim i ljepšim temama. Ja sam u svim tim pričama bio pomalo i naš i njihov, ali bio sam definitivno naš - samo sam neko vrijeme zaboravio i izgubio iz vida koji bi to mogli biti naši.

U Mostaru sam se našao sa tim našima na stadionu. Bio sam jako sretan. To je za mene bio jedan veliki trenutak. Taj koncert je ovjerio samo to da pripadamo jednom, istom sentimentu i da nas neke druge stvari ne mogu podijeliti.

Nadam se da će ovaj razgovor biti povod da malo počne da se šuška o tome kad bi novi koncert u Mostaru mogao dogoditi i da to neće biti samo jedno od plakata zalijepljenih po gradu, nego da će biti večer koju ćemo svi zajedno pamtiti'' , kazao je Balašević .

Izvor: Studio88