Đoković djeci brani ono što mnogi roditelji dopuštaju: 'Može stvoriti ovisnost'

Novak Đoković, roditeljstvo

Novak Đoković često govori o roditeljstvu i obiteljskom životu, ali tek je nedavno otkrio da svojoj djeci brani nešto što je za mnoge njihove vršnjake normalno. Otkrio je da je gledanje televizije u njegovom domu rijetkost.

"Trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo.

Ne možemo ignorirati činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korištenje tehnologije ima dosta prednosti kada se usporedi život prije i poslije nje.

Eto, na primjer, vaše dijete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na određeno vrijeme zaboraviti na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom.
S druge strane postoji opasnost od stvaranja ovisnosti pa treba biti oprezan".

Dodao je kako se, umjesto toga, djecu trude usmjeriti na boravak u prirodi.

"Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, izvan kuće. Kad si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, prije ili kasnije, završiš ispred televizora. Kad si u prirodi, ona se sama za sve pobrine", kaže Novak.

Otkrio je i da je posljednji izlet na koji su poveli djecu mališanima ostao u divnom sjećanju.

"Vodili smo ih na jedno seosko imanje, gdje su upoznali ljude koji su majstori svog zanata.

Bili su tu metlar i žena koja se bavi tkanjem, a domaćin, koji je sa skoro sedamdeset godina izuzetno vitalan, zajedno s još pedesetak mališana proveo ih je kroz svoju farmu domaćih životinja. Djeca su bila oduševljena", zaključio je.