Divanhana najavljuje spektakularan koncert u Mostaru

Divanhana, Mostar
Najpopularniji bh band Divanhana ove godine nastupio je na manifestaciji "Večernajkov pečat" sa pjesmom "S one strane Plive", te je pokupio brojne simpatije i ovacije mostarske publike.

Divanhana je prošle godine nastupila na manifestaciji "Mostarsko ljeto", a ove godine uspostavljena je suradnja i sa turskom pjevačicom i glumicom Suzan Kardes, sa kojom je snimljeno i nekoliko zajedničkih pjesama.

Ulaznice po cijeni od 15 KM za sada možete kupiti preko sustava kupikartu.ba.

Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentiranje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, sudjelovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Europe.

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).