Danas su slavni i bogati, a nekad su bili beskućnici

Jim Carrey, Halle Berry, Ella Fitzgerald, Harry Houdini, Hilary Swank, bogataši, glumci

Mnogi su uspjeli zahvaljujući utjecajnim roditeljima ili prijateljima, neki zahvaljujući početnom kapitalu, a mnogi su jednostavno imali priliku svoj talent ili sposobnost razviti kroz škole i fakultete i na koncu ‘uspjeti'.

Business Insider donosi priče onih koji nisu bili toliko sretni da od samih početaka imaju čvrsto zaleđe, već su od spavanja na ulicama došli do ostvarenja snova.

Jim Carrey

Danas jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, Jim Carrey bio je prisiljen odustati od srednje škole, nakon čega je dugo vremena s obitelji živio u parkiranom Volkswagenovom kombiju koji su stalno morali micati diljem Kanade. Na koncu su uselili u šator stacioniran u dvorištu njegove starije sestre, a kombi su ostavili parkiran na prilazu. Carrey je kasnije je rekao da je upravo tijekom tog teškog financijskog razdoblja razvio svoj prepoznatljivi smisao za humor.

Halle Berry

Kad je prvi put doselila u Chicago kako bi pokušala uspjeti kao glumica, Halle Berry ostala je bez ikakvih prihoda, no njezina je majka odlučila da joj više neće slati novac. Kako je slavna glumica kasnije priznala, tijekom tog je razdoblja spavala u prenoćištima za beskućnike. U intervjuu za Star Pulse je rekla: ‘Tad sam naučila kako brinuti o sebi i da mogu preživjeti baš svaku situaciju, čak i ako to značilo odlazak u sklonište za beskućnike i život unutar mogućnosti koje su mi bile nikakve. Postala sam osoba koja se uvijek zna izboriti za sebe.'

Ella Fitzgerald

Pjevala je američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu 1981. i zvali su je ‘kraljicom jazza', no prije toga proživjela je obiteljsko nasilje u djetinjstvu, vezu s mafijom i bila je beskućnica. Nakon što joj je majka umrla dok je bila mala, njezin očuh ju je zlostavljao. Takve su je traume odvele u krivom smjeru pa su je veze s mafijom odvele u sukob sa zakonom, a policija ju je prebacila u školu samo za djevojčice. Odatle je pobjegla i živjela kao beskućnica sve do svog prvog nastupa u Apollo Theateru 1934. Njezin je glas uskoro postao popularan, osvojila je 13 nagrada Grammy i primila počasne medalje i od predsjednika Reagana i Georgea H. W. Busha. Umrla je 1996, no njezin je lik ovjekovječen na poštanskoj marki iz 2007.

Harry Houdini

Još kao dječak je Harry Houdini znao da želi biti iluzionist pa je pobjegao od kuće autostopom. Završio je u Missouriju i jedva je preživljavao. Nakon nekoliko godina počeo je živjeti u New Yorku s ocem, no bili su toliko siromašni da je Houdini morao prositi na ulici.

Hilary Swank

Kako je svojedobno pisao časopis Time, glumica Hilary Swank odrasla je u kamp-prikolici, a potom se preselila s majkom u Kaliforniju kako bi se mogla okušati u glumi. Prije nego što su počele stizati ponude za uloge, živjele su u automobilu i u praznoj kući. Kasnije je objasnila za CBS News: ‘Imale smo prijatelja koji je prodavao kuću i koji nam je rekao: 'Znate, tamo nema namještaja, ali možete prespavati. Tijekom dana biste trebale izaći da možemo pokušati prodati kuću.' Nabavile smo luft-madrace i na tome smo spavale, a ujutro bismo se izgubile.' Hilary Swank je ipak uspjela, osvojila je dva Oscara prije nego što je navršila 30 godina i danas se njezino bogatstvo procjenjuje na 40 milijuna dolara.

Na popisu se još nalaze slavni dr. Phil, Daniel Craig, Jewel, Jennifer Lopez, Charlie Chaplin i mnogi drugi, a njihove priče potražite ovdje.

izvor: tportal.hr