FOTO/VIDEO  Clooney i braća Coen rade odu Hoolywoodu 50-tih

George Clooney, Šef produkcije, News of the World, režira film Hack Attack , George Clooney, vjenčanje, sretno zaljubljeni, George Clooney, film, Ave Cezar
George Clooney ponovno surađuje s braćom Coen, u komediji "Ave Cezar", odi holivudskom filmu 50-ih godina, a partnerice su mu Channing Tatum koja pleše i Scarlett Johannson koja pliva po uzoru na slavnu Esther Williams.

Film je pretpremijerno prikazan u ponedjeljak u Los Angelesu, a od petka kreće u kinodvorane.

U njemu Clooney glumi holivudsku filmsku zvijezdu, koliko glupu i megalomansku u stvarnome životu, toliko karizmatičnu na filmskome platnu. Kada zvijezda nestane u jeku snimanja skupog povijesnog spektakla, Eddie Manix (Josh Brolin), čovjek za spas iz teških situacija kreće u potragu za njim. Scarlett Johansson glumi plivačku zvijezdu po uzoru na "američku sirenu" kako su nazivali Ester Williams, a Channing Tatum pleše step u filmu u kojem uloge nose i Tilda Swinton, Ralph Fiennes te Christophe Lambert. Iako je riječ o parodiji filmskih studija iz 50-ih, "Ave Cezar" prilika je braći Ethanu i Joelu Coenu da progovore o političkim intrigama, polemikama aktivista i ekonomskim teškoćama izazvanima dolaskom novih medija, u čemu je film i suvremena satira. "Ave Cezar" otvorit će filmski festival u Berlinu, a djelo odaje počast brojnim žanrovima zlatnog doba Hollywooda, kao što su film noir, glazbena komedija, vestern, raskošni povijesni spektakl.