Bajaga i Instruktori proslavili 30. rođendan

bajaga, glazba, koncert

Teško je reći »jesu li sretniji il' pametniji« sada nego što su bili prije trideset godina kada je počela njihova zajednička karijera, ali sasvim je sigurno da bez obzira na protok godina opisan i u jednom od njihovih najvećih hitova, i dalje mogu dobro zabaviti, rasplesati i raspjevati publiku.

Iznimka nije bio ni sinoćnji koncert na Ljetnoj pozorici, i to slavljenički povodom 30. rođendana postojanja benda - što se dobro poklopilo sa 170 godina opatijskog turizma kao još jednom visokom obljetnicom - na kojem su Momčilo i društvo okupili oko tri tisuće raspoloženih posjetitelja.

- Dobra večer Opatijo, drago mi je da nakon dugo godina imam priliku ovdje nastupati. Po meni je Opatija najljepše mjesto na Jadranu u kojem sam svirao. A sada, hajde da malo razmrdamo kukove i pupkove s jednim rokenrolom iz Beograda, kazao je pjevač na početku koncerta i izmamio aplauze i uzvike publike. Kako i priliči prigodi, Bajaga je pripremio program koji je podsjetio na sve velike hitove grupe, pa su u publici proradili dlanovi i grla tijekom izvođenja nezaobilaznih pjesama kao što su »Plavi safir«, »Ruski voz«, »Godine prolaze«, »Moji drugovi«, »Ti se ljubiš (na tako dobar način)«, »Tišina« s desetak albuma nastalih od 1984. godine, no bend je izveo i nekoliko stvari s novog albuma »Daljina, dim i prašina« izdanog prošle godine.

Kao posebni gosti, nastupili su članovi grupe Vatra, koji su uz trenutačno najpopularniji radijski hit, njihovu pjesmu »Tango«, u nešto manje od sat vremena nastupa izveli zanimljiv presjek petnaest godina duge karijere ove grupe koja ponovo osvaja vrhove glazbenih ljestivica.