FOTO/VIDEO  Akvarel snimio spot za prvu autorsku stvar Za tebe

akvarel, spot, pjesma

Akvarel je vokalni sastav koji je do sada pjevao isključivo obrade domaćih i stranih pjesama uz vokalne udaraljke. Prije dvije godine izdao je svoj prvi album Vokal patrioti (Aquarius Records/Maraton) s obradama hitova iz osamdesetih godina prošloga stoljeća (Rambo Amadeus, Idoli, Haustor, Film, Bijelo dugme, Đavoli, Marina Perazić, Denis&Denis, Xenia, Električni orgazam, Cacadou look, Prljavo kazalište). Producent albuma bio je također Olja Dešić, ujedno i autor svih vokalnih aranžmana.
Iako je ovaj žanr nedovoljno zastupljen u medijskom prostoru, Akvarel se svakako može pohvaliti činjenicom da se njegova glazba daleko čuje jer se pjesme s albuma Vokal patrioti puštaju na radijskim postajama diljem Hrvatske i regije. Akvarel je, uz zapažene rezultate, sudjelovao i na nekoliko međunarodnih vokalnih natjecanja, a gostovao je i u projektima HRT-a (RetrOpatijski festival, Zlatna igla, Šušur).
Prvi autorski singl Akvarela, meditativna balada Za tebe, autorski je i aranžerski rad Olje Dešića, koji u pjesmi gostuje i kao glavni vokal, što je iznimno i neuobičajeno za njega. Akvarel je ono ostalo, a ako je ljudski glas uistinu najljepši instrument na svijetu, onda su glasovi akvarelovaca i body percussion sve što pjesma treba da bi dobila toplinu i posebnost. Vokale su snimili Damjan Pirović i Ante Akrap u studiju Hard Work (Požega), Olja Dešić u studiju Maraton (Rijeka) i Željko Nikolin (Osijek), za mix je zaslužan Dešić, a mastering pjesme radio je Zoran Švigir iz studija Šišmiš (Velika Gorica).
Pjesmu Za tebe Akvarel predstavlja i spotom, koji je režirao talentirani Osječanin Igor Miličić iz Element Medije (Osijek), a sniman je u Osijeku (Igor Miličić, Element Media) i Rijeci (Bruno Grgurić, Heraklo produkcija). Spot pokazuje ono što akvarelovci jesu - prijatelji koji su zajedno, od sna i puno rada, izgradili jedinstvenu glazbenu pustolovinu. I sve to u suradnji s dragim ljudima i uz puno smijeha, ljubavi i pozitivne energije