7 vjenčanih gafova kraljevskih obitelji o kojima se i danas priča

kraljevsko vjenčanje, gafovi
No neke stvari ipak pođu po zlu.

1. Potrgana vjenčana tijara kraljice Elizabete II.
Na samo jutro vjenčanja između Elizabete II. i princa Philipa frizer je potrgao tijaru koju je buduća kraljica trebala nositi prilikom izgovaranja sudbnosnog da.

Policija je taj vrijedni komad nakita hitno prenijela u zlatarnicu House of Gerrard na popravak i vratila ga taman na vrijeme za svadbenu svečanost. Tijara je preživjela nespretnost frizera, a Elizabetina kći princeza Anna nosila ju je također na dan svojeg vjenčanja.

2. Zgužvana vjenčanica princeze Diane
Na vjenčanju princeze Diane i princa Charlesa došlo je do nekoliko škakljivih situacija. Princ je zabrljao svoje zavjete te je dragoj obećao umjesto svojih dati joj njezina ovozemaljska dobra. Ona mu je uzvratila tako što ga je nazvala pogrešnim imenom. Umjesto da mu se obratila sa Charles Philip, nazvala ga je Philip Charles Arthur George.

Vjenčanje će ostati upamćeno po vjenčanici Davida Emanuela i dugim šlepom koji su se neopisivo zgužvali nakon princezine vožnje u kočiji. Zbog duljine šlepa od 8 metara haljina je ušla u povijest.

3. Zaboravljen vjenčani buket danske princeze
Danska princeza Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg zaboravila je svoj vjenčani buket. Cvijeće je čekala gotovo deset minuta prije nego što joj je bilo dozvoljeno prošetati do oltara. Na svu sreću, to joj nije pokvarilo svadbeno veselje.

4. Preuska haljina francuske kraljice
Svi su pričali o spektakularnoj vjenčanici Marije Antoanete i mnoštvo nakita koje je nosila francuska kraljica. Iako su korišteni najbolji materijali onoga vremena za haljinu, ona je napravljena s pogrešnim mjerama. Nažalost, bila joj je preuska.

Kako je poslije svjedočila vojvotkinja od Northumberleanda, nazirala se čipka kombinea koji je Marija Antoaneta nosila ispod vjenčanice.

5. Catherine Middleton bila je zasjenjenja na svojem vjenčanju
Sjećate li se malene djeveruše koja se mrštila na fotografiji prvog službenog poljupca Catherine Middleton i princa Williama s balkona kraljevske palače? Trenutak je to koji je postao viralni hit te je zasjenio mladenku.

6. Povraćanje princeze Auguste po svekrvi

Princezi Augusti od Saxe-Gotha na dan vjenčanja dogodilo se ono od čega strahuje većina mladenki. Mlada 17-godišnjakinja udavala se preko svoje volje za Frederika, princa od Walesa, a zbog nervoze povratila je po vlastitoj vjenčanici, kao i po svojoj budućnoj svekrvi.

7. Suze kralja Georgea IV.
Kralj George IV. nije upoznao svoju buduću suprugu Carolinu sve do dana njihova vjenčanja. Pristao se za nju udati samo zbog miraza, odnosno kako bi se riješio svojih dugova. Ne samo da je bio toliko pijan da su ga morali pridržavati tijekom razmjene svadbenih zavjeta već se i rasplakao kad je svećenik pitao ima li netko nešto protiv te bračne zajednice, a uzvanici su zašutjeli.