WHFest: 380 autora i glazbeni gosti

whf
... prijavilo se 380 autora. Pristigle su 173 kratke priče, 73 filma te 134 benda od čega će selektori festivala odabrati one što će ući u natjecateljsku konkurenciju.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi's. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Ovo je 16. izdanje festivala koji se sastoji od glazbenog, filmskog i književnog dijela. U službenoj konkurenciju glazbenog dijela predstavit će se 9 bendova. U filmskom dijelu bit će prikazana 22 filma a u književnu selekciju ući će 30-tak priča od kojih će žiri izabrati tri najbolje. Tijekom festivala održava se i likovni program gdje likovnjaci pred publikom stvaraju svoja djela.

U ovogodišnjem programu planirane su i filmske te književne radionice, a posebnost festivala je druženje natjecatelja sa žirijem iz glazbenog, filmskog i književnog svijeta kao i gostima iz istog svijeta kojih je svake godine sve više.

Kao i svake godine, svake festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti čiji će koncerti zatvarati svaku festivalsku večer a organizatori najavljuju još iznenađenja o kojima će na vrijeme izvijestiti javnost.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bend Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.