VIDEO  Eurosong: Favoriti Njemačka i Azerbejdžan

eurosong
Velika bitka će se voditi između tinejdžerskih zvijezda, 18-godišnje njemačke zvijezde Lena Meyer-Landrut i njene vršnjakinje iz Azerbejdžana Safure Alizade.

Lenina pjesma "Satellite" za kratko vrijeme postala je veoma popularna u Njemačkoj, ali i širom svijeta, te se željno iščekuje njen prvi album My Cassette Player, koji bi se trebao uskoro naći na tržištu. Lena će imati direktan plasman u finale Eurosonga 2010. jer predstavlja Njemačku, jednu od članica Big Four saveza.

Mlada Azerbejdžanka Alizade u Oslu će otpjevati savršenu baladu "Drip Drop" i sigurno će biti mnogo onih koji će glasati za nju.

No, sudeći prema većini kladionica, više šanse ima Lena koja je energičnija i koja se trudi postati prava pjevačica, a ne samo tinejdžerska zvijezda, te najavljuje kako će na pozornicu u Oslu izaći sama, bez golišavih plesačica na koje su fanovi Eurosonga navikli.



Inače, obje djevojke bile su pobjednice reality showa u svojim zemljama, što im je, naravno, donijelo veliku popularnost.



U nekim od najpoznatijih svjetskih kladionica koeficijent za obje pjesme iznosi blizu 2,5.

Inače, favoriti su i Izrael, Danska, Norveška, Armenija, ali visoko kotira i Hrvatska. Na poznatoj britanskoj kladionici koeficijent na Hrvatsku iznosi 12, dok je na drugim nešto veći - 16 ili 22, no svakako Hrvatska se nalazi među prvih deset zemalja favorita na ovogodišnjem izboru najbolje pjesme Europe.

Koeficijent na Bosnu i Hercegovinu na kladionici William Hill iznosi 200, na kladionici Paddy Power 80, dok je u kladionici Boylesports također 200.

Inače, koeficijent na Srbiju u kladionici William Hill iznosi 50, a u Paddy power 80.

U gotovo svim kladionicama najlošije kotiraju Slovenija i Makedonija.

 

hina