FOTO/VIDEO  Ultra party vlak krenuo prema Splitu

Ultra Music Festival, Split, Ultra party
Split je od danas pod opsadom partijanera koji su iz gotovo cijelog svijeta stigli na Ultra Music Festival.

Procjenjuje se da će u tri dana festivala gradom protutnjati i do 50.000 partijanera dnevno. Već su danima rasprodani svi hoteli, apartmani i sobe na području Splita, a dobro su popunjeni i privatni iznajmljivači u splitskoj okolici.

Partijanere se može susresti gotovo u svakom dijelu grada. Drijemaju na Željezničkom kolodvoru, spavaju u parkovima, zabavljaju se po kafićima...

Čini se kako će idućih dana čitav Split živjeti samo za Ultru i od Ultre; uvedene su izvanredne autobusne linije, pekarnice rade danonoćno, kafići su uposlili dodatnu radnu snagu, a komunalne službe pojačale aktivnosti kako bi sve proteklo bez ikakvih problema.

Gotovo svaki splitski klub i kafić pokušava ih primamiti elektronskom glazbom. Pristižu redovnim i privatnim zrakoplovima, autobusima, automobilima, a u 8:30 u dalmatinsku metropolu stigao je i poseban "party vlak" Hrvatskih željeznica.Iako su tulumarili uz DJ-a i obilje pića čitave noći, koliko traje putovanje iz Zagreba, bili su dobro raspoloženi i tulum su nastavili diljem grada.