Nina Badrić u Mostaru: Slavit ćemo ljubav i znam da će nam biti prekrasno

nina badric
Karizmatična, pozitivna, lijepa... Neki od najvećih regionalnih hitova su upravo njezini. Pjesme koje pjeva publika prepoznaje već po prvim taktovima, tako da ni ne čudi što i nakon 20 godina karijere i dalje uspješno opstaje na sceni. Kako ona sama kaže, najzaslužnija za to je publika koja je vjerno prati godinama. Riječ je o pop divi Nini Badrić, često viđenoj gošći i u našoj zemlji. Za Valentinovo nastupa u Mostaru...,pročitajte što je rekla u intervjuu za Dnevni list.

Nakon dvije godine u Mostaru, ovaj put u većoj dvorani, radujete li se?

Nina: Meni je nekako Bosna i Hercegovina suđena za Valentinovo! Hahahahaha!!! Par godina za redom Sarajevo je bilo grad gdje sam gostovala upravo za dan zaljubljenih a sada prvi puta u Mostaru što me neizmjerno raduje.

Je li uzbuđenje tim veće, a i trema?

Nina: Apsolutno! Jedva čekam stati na pozornicu i pozdraviti sve divne ljude koji će doći na koncert. Povod je prekrasan, slavit ćemo ljubav i znam da će nam biti prekrasno.

Koje su pjesme na programu koncerta Ljubav za ljubav? Koliko pomno sastavljate repertoar?

Nina: Bit će to puno pjesama od početka moje karijere. Znam koje pjesme publika voli i njih ćemo svirati. Ipak je najvažnije da ljudi u dvorani budu zadovoljni.

Svi pišu o ljubavi, pjevaju o ljubavi..., koliko istinski živimo ljubav, imamo li vremena za nju?

Nina: Ljubav je smisao života. Ne mislim pritom samo na ljubav među partnerima. U svakome danu možemo pronaći ljubav prema svemu. I jednu veliku zahvalnost na tom osjećaju. Bez ljubavi život i nema baš previše smisla.

Kako i gdje, u čemu Vi pronalazite vrijeme za ljubav?

Nina: Vjerujte mi u svemu. I kada stanem na pozornicu tu pronalazim veliku ljubav. U svemu što jesam i u meni i oko mene je taj osjećaj.

Od brojnih gradova, zemalja, dvorana... gdje nastupate, po čemu je Mostar poseban?

Nina: U Mostaru sam najmanje nastupala i zato je moja radost utoliko veća. Neka dođu sve dobre duše i bit će to naša noć za pamćenje. Zadnji put kad sam imala koncert u Mostaru bilo je prekrasno i nema razloga da to ne bude tako i ovoga puta

Ima li u ovakvim gradovima, koji su po mnogo čemu specifični, posebnog smisla pjevati o ljubavi?

Nina: Moje pjesme slave ljubav. Gradove čine ljudi, a Mostar je po mnogo čemu specifičan. Moja misija i moja potreba je da ljudima, od kuda god da bili, donesem mrvu ljubavi u svojim pjesmama.

Što Vama znači slava? Što znači biti slavan?

Nina: Slava je samo popratni dio umjetnosti koji je jednostavno sastavni dio moga posla. Slava me ne zanima previše, a i mislim da se sve ove godine dobro nosim s njom

Hrvatska diskografska udruga proglasila Vas je pjevačicom godine. Koliko to priznanje znači?

Nina: Puno je nagrada u mojoj karijeri i naravno da nam laskaju i znače. Lijepo je biti prvi od odličnih.

20 godina karijere zvuči impresivno. Kako je bilo tih 20 godina?

Nina: Oooo, pa bilo je svega, pravi hali gali kao u luna parku. No dobro je ispalo. Postigla sam puno više nego što sam se usudila maštati. Tu sam. Trajem. A to je najveći uspjeh.

Po čemu ćete najviše pamtiti prošlu godinu?

Nina: Po prekrasnim koncertima i nekim divnim mjestima i ljudima koje sam upoznala.

Čemu se nadate u ovoj?

Nina: Nadam se svemu dobrome. Snimam nove pjesme, napokon će i taj album i to me raduje. Čeka me i veliki koncert u Splitu za dan žena tako da je godina počela radno. Odmora neće biti baš puno u ovoj godini. No, neka. Ja volim raditi.

Tko ili što je bilo presudno da o(p)stanete u profesiji kojom se bavite?

Nina: Publika koja me je zavoljela i zadržala uz sebe.