FOTO  Nina Badrić kraljica splitske arene

Nina Badrić, Split
"Isuse Bože! Zar ste svi tu došli zbog mene? Hvala nebesima, trebalo je samo 23 godine da se ovo dogodi. Splite volim vas!"

Tim riječima je Nina Badrić sinoć započela koncert u prepunoj splitskoj areni. Vidno uzbuđena i emotivna glazbena diva već je s prvim taktovima pjesme "Rekao si" digla prepunu arenu na noge. Publika je od prve note pjevala s omiljenom pjevačicom zborski, a Nina ih je vodila u maniri najvećega dirigenta.

Nina Badrić je došla pred prepunu splitsku arenu bez gostiju i otpjevala koncert svoje karijere.

Nakon impozantnog otvorenja uz "Rekao si", program se nastavio s pjesmama "Dat će nam Bog" i "Moje oči pune ljubavi", a dalje su se redali samo svevremenski hitovi poput "Za dobre i loše dane" "Ako kažeš da me ne voliš" te "Nije mi svejedno", do pjesme "Cipele" kada je Nina opet do refrena bila jedina obasjana u mračnoj dvorani, no svjetlo joj nije ni trebalo da osjeti emocije svoje vjerne publike koja ju je pratila u riječ. Nastavila je dalje uz "Dodire od stakla", "Nek ti bude kao meni" i "Čarobno jutro", kada je sišla s bine, dok je fenomenalan bend, ovog puta u specijalnoj, proširenoj postavi, nastavio svirati te zagrijavati publiku za Ninin povratak, a velika diva se ubrzo vratila nazad, no ovog puta ne u raskošnoj haljini već u blještavom odijelu potpisa dizajnera Juraj Zigman.

Poseban emotivni trenutak je bio dio koncerta posvećen Oliveru Dragojeviću, omiljenom glazbeniku kojeg je posebno poštovala. "Kakav bi bio ovo koncert bez našeg Olivera. Mirno spavaj dušo moja." rekla je Nina praćena ovacijama splitske publike.
Gotovo tri sata Nina je nizala sve svoje hitove, a publika ju je nagradila tako što ju je tri puta vraćala na bis. U kreacijama Jurja Zigaman pjevačica je dominirala, a u jednom trenutku je izjavila da se osjeća kao Zdravko Čolić u najboljim danima.

Split je sinoć dao najveći aplauz Nini Badrić koja je stala pred njih i ostavila dušu „na podu" gdje se ljubav mogla rezati nožem.
"Još dugo, a vjerojatno i zauvijek pamtit ću ovu noć. Split je napokon dobio ili je oduvijek imao svoju miljenicu."