FOTO  Mostar: Poznati Deda iz Karlovca darivao ekipu filma Mrtve ribe plivaju na leđima

Mrtve ribe plivaju na leđima, film, Mostar, Ljubomir Jurković Deda
... i zabilježenim brojnim ulogama u sedmoj umjetnosti sudionik je i igranog filma „Mrtve ribe plivaju na leđima", redatelja Kristijana Milića koji se u Mostaru snima po scenariju Josipa Mlakića.

Prilikom druženja sa filmskom ekipom on je promovirao svoje tetovaže sa 190 portreta kako je kazao „velikog svjetskog poretka", ali i redatelja ovog filma Kristijana Milića.

Prilikom druženja Deda je u svoje osobno ime i uime Karlovačke županije uručio prigodne darove filmskoj ekipi i vodstvu grada na Neretvi, koji je tijekom ovoga mjeseca 'filmski grad'.

Preslike njegovih tetovaža sa likovima velikana iz povijesti znanosti i umjetnosti i monografije Karlovca uručio je producentima filma Slavenu Knezoviću i Maji Lasić, redatelju Kristijanu Miliću, scenaristi Josipu Mlakiću, glumcu Veliboru Topiću i ostalim članovima filmske ekipe, te gradonačelniku Mostaru Ljubi Bešliću.

Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara, počeo snimati u nedjelju 3. travnja. Snimanje će trajati do konca travnja na više lokacija u Mostaru i okolici, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić,Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.