Mjuzikl Kralj lavova oduševio tomislavgradsku publiku

Mjuzikl Kralj lavova, Tomislavgrad
Međutim, to se dogodilo i večeras nam je bilo jasno i zašto. Naime, 28 djece u dobi od 7 do 18 godina napravilo je nešto na čemu bi im mogli zavidjeti i vrhunski profesionalci. Mali i mladi glumci, plesači i pjevači osvojili su pozornicu i u gotovo sat i pol vremena predočili svima zgode i nezgode lava Simbe u carstvu džungle. Mjuzikl je rađen po originalnom Disneyevom tekstu iz crtanoga filma Kralj lavova iz 1994. godine.

Godinu dana pripreme i iznimno teškoga rada, uz skromna financijska sredstva urodila su plodom, samim time što je obnovljena kino dvorana Kulturno-informativnoga centra bila ispunjena djecom i odraslima.

Vrhunsku izvedbu, za koju je zaslužna i studentica glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Ivona Baković, upotpunili su i vrhunska koreografija (Vanja Sučić i Jonna Perković), scenografija (Ante Braovac i Ilija Jurčević), kostimografija (Razija Kokanović), šminka i frizira (Ana Ivančić i Kristina Šteko) i rasvjeta i ton (Filip Perković i Domagoj Jerlagić).

Spomenutu vojsku ljudi predvodila je Zrinka Lukač, koja je bila režiser, izvršni glazbeni producent, i osoba odgovorna za adaptaciju scenarija i glumu, dok se sve odvijalo pod budnim okom Danijele Papić, ravnateljice Kulturno-informativnoga centra.

Utjeloviti likove lavova, ptica, hijena, zebri, žirafa, majmuna i slonova mogu samo djeca koja glumu osjećaju i koja glumu vole, stoga je za očekivati da Tomislavgrad uz briljantne umjetnike - književike, pjesnike, slikare... iznjedri i briljantne glumce. Također, mjuzikl nam je potvrdio da utemeljena Škola mjuzikla i glume, koja djeluje pri tomislavgradskom Kulturno informativnom centru itekako ima svoju svrhu, samim time što djeca otkrivaju svoje talente i eventualna buduća usmjerenja.

Svi oni koji nisu mogli doći na večerašnju premijeru, moći će to učiniti 30. rujna na istome mjestu i u isto vrijeme. Cijena ulaznica bit će kao i za premijeru 5 KM. Mladi glumci, pjevači i plesači će prije toga, 28. rujna, svoje umjeće pokazati u Bugojnu.

Sponzori koji su pomogli večerašnji događaj su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Ministarstvo financija HBŽ, Općina Tomislavgrad, Lovely bags d.o.o., Gifiks A&S d.o.o., Knjižara ANIV, Ljekarna Đivić i Cvjećarna Mija.

Jelena Perković/Tomislavcity