FOTO  Marimba Week počeo rock legendama na udaraljkaški način

Marimba Week , koncert
...18. rujna otvorili novo izdanje Ivana Bilić Marimba Weeka u sklopu 41. Samoborske glazbene jeseni. Iako je koncert provotno bio predviđen na središnjem gradskom trgu, zbog meteorološke situacije je prebačen u prostor Galerije Prica no to nije umanjilo užitak prvog ovogodišnjeg druženja s mladim udaraljkašima.
Za prvo glazbeno druženje udaraljkaši su se odlučili za pomalo neuobičajeni repertoar: obrade progresivnog rocka, jazz-rocka i rocka od 60-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća uz još pokoje iznenađenje. Tako su se u posebnim aranžmanima mogle čuti pjesme grupa Led Zeppelin, Genesis, King Crimson, Yes i Peirre Moerlen's Gong te izvođača Francka Zappe, Pata Methenya i Waltera Murphya.
Sudarovcima i I.N.K. Experimental Duu (Ivana Bilić i Nikola Krbanjević) ovom se prilikom pridružio i francuski udaraljkaš Jean-Luc Rimey Meille čiji nas samostalni nastup očekuje u nastavku Samoborske glazbene jeseni, a ovaj put se predstavio i svojim aranžmanima.

Nastavak Ivana Bilić Marimba Weeka donosi nam nastup Flamadua (Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre) i Gregora Horvata u ponedjeljak, 19. rujna od 17:15 sati u maloj dvorani POU Samobor te Sudar Percussiona uz gostovanje Darka Sedaka Benčića u 19 sati na Trgu kralja Tomislava (u slučaju lošeg vremena koncert seli u dvoranu POU Samobor).