FOTO  Majstorsko muziciranje Momoko Kamiye!

 Momoko Kamiye, samoborska jesen
U okviru Ivana Bilić Marimba Weeka Kamiya se na početku predstavila skladbama uglavnom azijskih autora: koncert je otvorila sa Small Sky Toru Takamitsua, potom Swallow Hsin Yi Chen te Hato-Oto Hirotakea Kitakate. U središnjem dijelu nastupa Kamiya se odlučila podijeliti scenu s domaćim snagama pa je tako s I.N.K. Experiment Duom (Ivana Bilić i Nikola Krbanjević) izvela nekoliko aranžmana na Gershwinove teme. Nakon Intermezza iz opere Cavaleria Rusticana Pietra Mascagnija te Marrrrimbe Andyja Papea, za sami kraj koncerta uslijedio je povratak u Japan uz The Source Toshija Ichiyanagija. Zahvalnost publici na toplom prijemu Kamiya je uzvratila odsviravši u bonusu Somewhere Over the Rainbow s Ivanom Bilić.
Momoko Kamiya svjetsko je priznanje stekla nakon što je osvojila prvu nagradu na međunarodnom Marimbističkom natjecanju u Luxemburgu 1995. godine, a 2001. godine Toyota Foundation joj dodjeljuje prestižnu titulu Top Young Artists Today. Kamiya je postala prva solo marimbistica u povijesti koja je primljena na Tokijsko sveučilište za glazbu i umjetnost. Danas je, osim redovitih koncertnih nastupa, žiriranja i izdavanja albuma, pročelnica odjela za udaraljke na Senzoku Gakuen College of Music, najvećem takve vrste u Japanu, a ujedno je i Yamaha umjetnica.

U četvrtak je dan predaha na Samoborskoj glazbenoj jeseni što se koncerata tiče, no zato se u petak, 23. rujna Marimba Week nastavlja dvostrukim programom. Prvo je na rasporedu Priča o tangu u 18:30 sati u Galeriji Prica, a nastupaju Lucas Guinot (klavir), I.N.K. Experiment Duo (udaraljke), Marko Mihajlović (marimba/vibrafon), Eva Mach (violina) i Filip Merčep (marimba). U Velikoj dvorani POU Samobor u 20 sati očekuje nas nastup Jean-Luc Rimey-Meillea i percussion orkestra, a osim svojih autorskih djela francuski udaraljkaš će izvesti i skladbe Franka Zappe te Pata Methenyja.