FOTO  Kreću nova pravila: Zabrana opijanja, orgijanja i plesa na otvorenom

Zrće
To se posebno tiče Hrvatske, najmasovnije otočne destinacije, koja već godinama privlači „pogrešne" ljude, kako smatra dosta lokalnih stanovnika.

Najbogatiji grad

Pijani i nagi Europljani, posebno Britanci, godinama stanovnicima Novalje na otoku Pagu stvaraju probleme, bez obzira na to što upravo zahvaljujući njima ona već godinama slovi kao najbogatiji grad u Hrvatskoj. No, nakon ovih novih trendova koji su se počeli širiti po sličnim svjetskim zabavnim oazama, svi oni kojima Zrće i njegovi gosti toliko smetaju, mogli bi se vrlo lako predomisliti.

Filipinska verzija Zrća otok Borakej bila je, naime, zatvorena proteklih pola godine. Borakej je inače jedno od najvažnijih filipinskih turističkih odredišta, a godinama je slovio kao otok seksa, opijanja i zabave. Sve se to završilo kada je njihov kontroverzni predsjednik Rodrigo Duterte odlučio da je dosta.

Čuvene plaže

Nakon šest mjeseci ponovo je dao zeleno svjetlo za otvaranje otoka, uz nekoliko korektivnih zahvata. Zabranio je sve ono što je Borakej činilo toliko privlačnim u očima partijanera. Nema više pušenja, nema opijanja, nema orgija, niti plesa na otvorenom. Sva zabava gasi se prije ponoći, zabranjeni su vodeni sportovi, a i plaže su raskrčene od barova te su trajno zatvorene i sve kockarnice.

Ništa bolje vijesti za takav tip turista nema ni Tajland. Tamo se nalazi ona čuvena plaža na kojoj je snimljen danas već kultni film Leonarda DiCaprio „Žal". Taj se otok, također, zatvara za masovni turizam. Ostaje samo vidjeti hoće li sada svi ti polugoli pijani putnici svoj teško zarađeni novac dolaziti trošiti na Zrće.