IMAGINE CROATIA 2016

IMAGINE CROATIA 2016
Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Nacionalno i Međunarodno finale održavaju se na Trgu bana Josipa Jelačića 10. i 11. Prosinca s početkom u 18.30 sati.
Nastup na nacionalnom finalu pobjedniku će omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu - IMAGINE 2017 u Francuskoj. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj , nagrada Aquarius recordsa - izdavanje singla te nagrada Euro Unita i Yamahe - elektroakustični ukulele.
Nacionalno finale - 10.12. u 18.30h - Trg bana Josipa Jelačića
NASTUPAJU:
Antonio David Perina
Insane Jester
Lover is dim
Kočnica
Gambit
Tantra
LOS
sArts
Matt Shaft

Međunarodni gosti:
Salomon Jakobsson(Švedska)
Please smell us(Francuska)
ThIED(Belgija)

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika i osvojiti međunarodnu turneju po Imagine Festivalima.
Međunarodno finale - 11.12. u 18.30h - Trg bana Josipa Jelačića
NASTUPAJU:
Sephion(Brazil)
Theid(Belgija)
The Late(Hrvatska)
The Rising sun(Francuska)
Ivy Moon(Španjolska)
The Tape(Švedska)
JESA(Zimbabwe)

Dođite i podržite ove mlade glazbenike u subotu i nedjelju na trgu!!!