FOTO  Fašniku za rođendan djeca su darovale instrumente, ptice i puno veselja

samobor, fašnik, mačkare

Drugo nedjeljno prijepodne 190. Samoborskog fašnika bilo je u znaku maskiranih grupa samoborskih osnovnih škola. Baš kao prve nedjelje kada su se predstavljali vrtići, i druge nedjelje (7. veljače) osnovnoškolci su pokazali maštovitost u izradi svojih kostima i nastupu na pozornici. Predstavili su se učenici OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠBogumila Tonija. Bilo je tu mnoštvo motiva, od ugroženih životinjiskih vrsta, Bergmana iz rudnika, ptičjeg doma i ptica, do crvrčaka i mrava i raznih muzičkih instrumenata Fašniku za rođendan.

Svi su zaslužili zahvalnice i pohvale za nastup, budno praćeni od strane brojnih posjetitelja na Trgu fašničkih velikana. Da sve protekne u veselom raspoloženju pobrinuli su se na pozornici Klaun Ludek i dječja Sraka. Bilo je smijeha i zabave, ali i pjesme. Za nju su na početku bili zaduženi mališani iz DZ Smješak, a poslastica za kraj dječjeg dijela programa ove nedjelje bila je Kim Verson.

Za djecu su i ovog vikenda na Trgu srakinih mališana pripremljene Legići igraonica i radionica od 10 do 17 te predstave Šarenog svijata od 12 do 15 sati. U blizini je i luna park,a bogata gastro ponuda nalazi se na štandovima između dva trga.

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.