Doček Nove godine na otvorenom konačno i u Mostaru

Nakit Mostar
"Na radost naših građana, a i šire regije i uz naše višemjesečne napore, uspjeli smo u organiziranju dočeka Nove godine u Mostaru. Napokon će Mostarci, kao i svi naši susjedi, imati priliku uživati u najluđoj noći u svom gradu", istaknula je Mikulić. Ideja za proslavu Novogodišnje noći, prema Josipinim riječima postoji duže vrijeme, a njena realizacija ostvarit će za predstojeću Novu godinu.

Nastup brojnih pjevača

Iza cjelokupne organizacije događaja stoji Udruga za kreativni razvoj Kurziv.
"Naši prijatelji su ideju prihvatili s oduševljenjem i podrškom. U tom pravcu smo dobili dosta obećanja, ali s obzirom da je ostalo još dosta vremena do 31. prosinca, ostavljamo mogućnost izmjena kada je o ovom riječ", istaknula je Mikulić. Lokacija za doček Nove 2016. godine predviđena je na sportskim terenima na kampusu Sveučilišta u Mostaru, a ulaz za sve posjetitelje bit će besplatan. Nakon dugogodišnjeg iščekivanja proslave najluđe noći na otvorenom, Mikulić je istaknula da se očekuje veliki broj gostiju iz Hercegovine i susjedne Hrvatske, ali i iz cijele regije.
"Naši građani su nadasve željni dobrog provoda kada je riječ o novogodišnjoj noći u vlastitom gradu. Ako nas posluže vremenske prilike, Mostarci i svi ostali gosti mogu očekivati doista veselu, zabavnu i nezaboravnu večer", istaknula je Mikulić.

Pregršt iznenađenja

Sve nazočne u najluđoj noći zabavljat će Mladen Grdović, Jasmin Stavros i mlada regionalna zvijezda Ivo Jurić. Očekuje se i mnoštvo lokalnih grupa i pjevača koji će doprinijeti vrhunskoj zabavi.
"Iznimno nam je drago što je i Ivo prihvatio naš poziv, a s obzirom da je veći dio regije upoznat s njegovim radom, sigurni smo da će njegov nastup izazvati oduševljenje i same publike. U svakom slučaju, mladi Mostarac je odlučio nastupom dati svoj poklon gradu Mostaru. Mogu vam "šapnuti" da i on sprema iznenađenje za sve koji se nađu na dočeku", otkrila je Mikulić. Organizatori se nadaju da će program koji organiziraju zadovoljiti različite apetite publike, a sam početak je planiran u 20 sati. Iznenađenjima oko novogodišnje noći nije kraj. Mikulić je poručila da goste očekuje pregršt zanimljivosti za koje će publika saznati tek tu večer.
Udruga za kreativni razvoj Kurziv koja je i inicijator ove ideje sa svojim radom je započela 2012. godine. Udruga se bavi promicanjem i poticanjem kreativnog razvoja mladih, što rezultira činjenicom da članove Udruge čine u najvećem broju studenti. Prvi projekt Udruga je realizirala iste 2012. godine, u kojem se bavila osmišljavanjem, dizajniranjem i pravljenjem kreativnih rukotvorina, slikanjem, i brojnim drugim radionicama. Godinu dana kasnije, okupljaju novinare i prevoditelje i prvi put u povijesti Međugorja, osnivaju novine o Međugorju na stranim jezicima. Iste novine su se distribuirale u inozemstvo, najviše u Italiju i Ameriku. Proizvodnja i distribucija novina pod palicom Kurziva imala je u većinskom dijelu humanitarni karakter.
"Poznajući teško stanje velikog dijela naših sugrađana, trudimo se pomagati onima kojima je najpotrebnije, ali odlučni smo u želji da se ne želimo medijski eksponirati, jer nam nije cilj promovirati se na taj način", istaknula je Mikulić.

Dnevni list