Odgovor menadžmenta i organizatora Thompsonova koncerta u Mostaru na 'Inicijativu za bojkot'

Marko Perković Thompson održao je 22. lipnja 2013. koncert u Zenith Halle München, a predstoji mu koncert u Beču 5. listopada 2013. godine. Također, Marko Perković Thompson održao je i koncert u Poreču 31. kolovoza 2013. godine. Time se navodi Inicijative o zabrani koncerata u pojedinim gradovima Hrvatske te Europske unije mogu shvatiti samo kao objede. Također, prema svemu dosada viđenome, na cijeloj turneji „Ora et labora" ni na jednom koncertu nije bilo nijednog izgreda.

Prozivati Marka Perkovića Thompsona na ovakav način, teška je kleveta koja u uređenim društvima snosi i svoje posljedice. Činjenica je da Marko Perković Thompson svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor - zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, ali i progovara o socijalnim i političkim problemima u društvu - no činjenica je i da su to vrijednosti koje promiču sve religije i etika svih društava i da to nema veze s nikakvim ideologijama za koje ga se proziva, osim za sljedbenike totalitarnih režima kao što su komunizam i slični.

Marko Perković Thompson tijekom turneje „Ora et labora" održao je koncerte u Splitu, Biogradu na Moru, Orašju, Kalniku, Crikvenici i Poreču i ima u planu održati koncerte u još puno gradova diljem Hrvatske, BiH, Europske unije te drugim zemljama svijeta. Napominjemo to iz razloga što Mostar nije jedini multietnički grad u kojem će se održati Thompsonov koncert i nikome nije u cilju vrijeđati bilo čije osjećaje. Prozivati ga na osnovi toga čista je manipulacija javnim mnijenjem.

Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa koja svojim pozivom na bojkot, poziva na „linč" izokrećući činjenice u svoju korist, ali i proziva Marka Perkovića Thompsona za govor mržnje u kojemu sama sudjeluje.

Iznenađuje nas prenošenje teksta na pojedinim portalima iz BiH koje smo smatrali ozbiljnima, ali neka im bude.

U današnjem svijetu popularno je imati mišljenje, a ne imati znanje, stoga pozivamo sve na Thompsonov koncert u Mostaru u nedjelju, 15. rujna u 20 sati. Dođite i doživite, a onda imajte mišljenje!