Pročitajte o čemu možete razgovarati na prvom spoju

spoj, muškarac žena, spoj, veza, partner, prvi spoj, znanstvenici, prijatelji, prvi spoj, razgovor

Kako i o čemu razgovarati? Što izbjegavati i na koji način se predstaviti u najboljem svjetlu.

Donosimo vam pet savjeta za koje vjerujemo da će vam biti od velike koristi.

1. Ne razgovarajte o filmovima

U istraživanju koje je proveo ugledni psiholog Richard Wiseman otkriveno je kako se tek manje od 9 posto parova koji su na prvom spoju razgovarali o filmovima, odlučilo za drugo viđenje.

Za razliku od toga, 18 posto parova koji su umjesto filmova razgovarali o putovanjma - svoju vezu su nastavili i našli se na drugim spojevima. Razlog? Razgovarajući o putovanjima i odmorima, parovi se više opuste, osjećaju se ugodnije i tako se međusobno osjećaju privlačnije.

2. Nije važno samo što, nego i kako govorite

Želite li vladati situacijom i spoj učiniti što je ugodnijim moguće, izbjegavajte pretjeranu autonomiju i želju za dominacijom.

Pripazite na dinamiku razgovora. Obraćajte pažnju na neverbalne znakove, postavljajte potpitanja i ne pretjerujte s pričamo o sebi pa svom automobilu.

3. Podijelite tajnu

Dijeljenjem privatnih, emocionalnih ili intimnih informacija o sebi - zapravo povećavate povezanost između sebe i potencijalnog partnera ili partnerice.

Ugledni njujorški psiholog Arthur Aron došao je do zanimljivog otkrića, odnosno seta pitanja koja su za 45 minuta apsolutne strance više zbližili od nekih životnih prijatelja.

4. Radije birajte kontroverzne nego dosadne teme

Ukoliko vam ništa drugo ne pada na pamet, razgovarajte o pobačaju i nadolazećim izborima.

Odabirom takvih tema, lakše ćete upoznati potencijalnog partnera ili partnericu te životne vrijednosti do kojih im je stalo. To će svakako doprinjeti zajedničkoj viziji i budućnosti koju potencijalna veza ima, a vidjet ćete i kako se slažete kada se u nečemu ne slažete.

5. Jesi li za pivo?

Na web stranici OkCupid objavljeni su zanimljivi rezultati istraživanja korelacije između pivopija i seksa nakon prvog spoja. Naime, osobe koje vole pivo, prije će se upustiti u strastvenu avanturu, od osoba koje ga ne vole.

Štoviše, omjer nije zanemariv i šanse da vam se na prvom spoju posreći su čak 60 posto veće.

Izvor: jutarnji.hr