Znanost otkrila tajne dobrog seksa!

impotencija, sexy, sex, zdravlje, sex, sex, sex, sex, sifilis, sex, sex, sex, seks, mrak, ljubav, seks, predigra, seks, debeljuce, seks, bol, seks, znanost, seks, plaža, uhićenje, seks, okidači, strast, analni seks, seks, savjeti, orgazam, seks, seks, orgazam, zadovoljstvo, seks, poze, krevet, seks, fenomen, ljubavnik, pažnja, veze, seks, krevet, partneri, žena, orgazam, seks, seks, orgazam, muškarac žena, muškarci, seks, orgazam, seks, škola, orgazam, seks, raspoloženje, seks, ubojstvo, seks, krikovi, seks, pitanja, odgovori, rekordi, seks, razum, načini, seks, seks, znojenje, seks, stvari, seks ljubav, sex orgazam, svršavanje, predigra, užitak, seksualni čin, doživljavanje istovremenog vrhunca, Jača imunitet, seks ljubav, seks, ublažava bol, Čini vas sretnim, Smanjuje anksioznost, seks navike, maraton, ljubav, seks navike, partnerica, način, seks navike, suprug, supruga, mastrubacija, ljubav, seks u dvoje, seksualno aktivan, seks u dvoje, poze, cure, seks prakticiranje, spolni odnosi, par
Rezultati su pokazali da važnu ulogu u uživanju u seksu također imaju i samopoštovanje i neovisnost.

'Seksualno zdravlje podrazumijeva seksualne blagodati, a uživanje u seksu je važan dio toga', rekao je voditelj istraživanja Adena Galinsky iz Škole javnog zdravlja Johns Hopkins Bloomberg. 'Sposobnost čovjeka da ulazi u odnose s drugima, da sluša i vidi stvari iz tuđe perspektive uistinu utječe na njegov seks.'

U studiji su analizirani podaci testova 3.200 studenata u dobi od 18 do 26 godina prikupljeni 2001. i 2002. godine u sklopu istraživanja zdravlja adolescenata.

Razine zadovoljstva
Sudionicima su predstavljeni upitnici u kojima su trebali ocijeniti svoju neovisnost, samopoštovanje i empatiju te svoje seksualno zdravlje i zadovoljstvo. U ovom kontekstu neovisnost je definirana kao snaga da se slijede vlastita uvjerenja čak i kada se protive konvencionalnim mudrostima, a pokazalo se da ona raste sa sazrijevanjem, objasnio je Galinsky. Samopoštovanje je vjerovanje u vlastite vrijednosti koje također raste s godinama. Empatija je pak sposobnost da se stvari sagledavaju iz perspektive drugih osoba te da se shvate njihovi osjećaji.

Istraživanje je pokazalo da muškarci znatno češće doživljavaju orgazam tijekom snošaja - 87 posto muškaraca i 47 posto žena odgovorilo je potvrdno na pitanje postižu li redovito orgazam. Muškarci također više uživaju u oralnom seksu od svojih partnerica.

'Većina mladih muškaraca uistinu voli aktivnosti kojima je cilj zadovoljiti partnera', rekao je Galinsky. 'U tome postoji prilično konzistentna razlika između mladih muškaraca i žena.'

Kada su istraživači pokušali ispitati vezu između osobina ličnosti i ukupnog spolnog zadovoljstva, otkrili su da su za uživanje žena najvažniji samopoštovanje, neovisnost i empatija, a za muškarce empatija.

Kod muškaraca je neovisnost pozitivno djelovala na učestalost orgazma, a samopoštovanje na uživanje u oralnom seksu.

Osjećajnost u spavaćoj sobi
'Pretpostavljamo da empatične osobe bolje reagiraju na potrebe svojih partnera i stoga pokreću krug povratnih informacija', rekao je Galinsky. 'Ove osobine mogle bi biti važnije za seksualno zadovoljstvo mladih žena jer im pomažu da uklone zapreke spolnoj komunikaciji i istraživanju', objasnio je dodavši da je poznato da su žene više inhibirane u krevetu od muškaraca.

Zanimljivo je da je jedno drugo istraživanje, nedavno predstavljeno na godišnjem zasjedanju američke Udruge za psihologijske znanosti, pokazalo da su današnje generacije mladih znatno manje empatične od generacija od prije 20 ili 30 godina. Stručnjaci smatraju da bi to moglo utjecati na njihovo spolno zadovoljstvo. Empatija je inače jača strana žena, dok su muškarci češće naoružani samopoštovanjem.

Istraživanje je predstavljeno u novom broju časopisa Journal of Adolescent Health.
Tportal.hr