Znakovi koji otkrivaju da je muškarac sklon agresiji i zlostavljanju

znakovi, muškarac, agresija

1. Intenzitet

Prvo što možete prepoznati kod zlostavljača je opsesivno ponašanje. On najčešće ima veliku potrebu za pobjedom prilikom iskazivanja stava, pretjerane geste, neku vrstu potrebe da sve drži pod kontrolom. On često i laže kako bi prikrio nesigurnost. Od njega možete očekivati da vam u toku dana pošalje milijun poruka, a sve kako bi vam skrenuo pažnju da ste vi njegova i da se trebate uozbiljiti.

2. Kontrola

Ovaj tip muškarca obožava sve kontrolirati. Bez ikakvog srama će vam skrenuti pažnju što trebate govoriti (i kada!), provjeravat će vaš mobitel, e-mail, profile na društvenim mrežama i sve vaše stvari. Zapravo, zlostavljač će raditi sve kako bi od vas napravio nesigurnu i zastrašenu osobu.

3. Izolacija

Ovo je još jedan, viši stupanj kontrole. Nakon kontroliranja stvari, muškarac sklon maltretiranju prelazi na višu razinu tražeći od svoje ljepše polovice da sve slobodno vrijeme provodi samo s njim. Pored toga, on će vas sprječavati da se viđate s obitelji i prijateljima kao i da obavljate sve vaše svakodnevne aktivnosti.

4. Kritiziranje

Još jedan od znakova da se u njemu krije potencijalan zlostavljač je kritiziranje i omalovažavanje. Nazivanje pogrdnim imenima i konstantno ismijavanje jedan je od načina ispiranja mozga, kojim partner daje sebi važnosti i značaja, a vas gura u drugi plan.

5. Sabotiranje

Da li propuštate svakodnevne obveze zbog svađa, njegovih napada i scena? Ako je pritom muškarac spreman sakrivati vaše stvari poput ključeva, novčanika ili telefona, jasno vam je da je on sklon zlostavljanju.

6. Krivnja

Pored omalovažavanja, zlostavljač će vas stalno kriviti - u bilo kojoj situaciji. Čak i kada je riječ o njegovom životu i njegovim neuspjesima, on je u stanju okriviti vas za to. On na taj način emocionalno manipulira vama.

7. Bijes

Agresivno ponašanje je dio njegove osobnosti iako on to ne želi priznati. On uvijek pravi neugodne scene, gubi kontrolu i mijenja raspoloženje, zbog čega nikada niste sigurni koji je njegov sljedeći potez. Konzumiranje alkohola mu nije strano, kao ni upućivanje prijetnji.

8. Ljubomora

Pretjerana ljubomora nikako nije dobra u vezi. Upravo ovaj tip muškaraca pristupa vezi s nepovjerenjem zbog čega stalno sumnja u vas. Kada komunicirate s drugim muškarcima, konstantno vas optužuje da flertujete i zavodite druge dečke.

Izvor:cosmopolitan.hr

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.