Znakovi da partner s kojim ste u vezi nije za vas

partneri
Postoje ljudi koji se s tom tematikom baš previše ne zamaraju jer im je važno da nisu sami, a postoje i oni koji se pitaju gdje je njihova duga polovica, hoće li se ikada sresti...

Da ne bi bili u zabludi kako ste svoju srodnu dušu već pronašli, a zapravo niste, tu je sedam znakova koji jasno pokazuju da "to nije to", da partner s kojim ste u vezi nije za vas.

- Nije u stanju "čitati vam misli"

Srodne duše u stanju su često komunicirati bez riječi jer se dobro poznaju i razumiju. Ako to nemate s trenutnim partnerom, tada vjerovatno niste pronašli svoju srodnu dušu.

- Između vas nema seksualne ili romantične kemije

Nema leptirića dok se ljubite, nema romantičnih izlazaka, seksualni apetiti su vam slabi, nedostaje strasti.

- Nikad vas ne pohvali

Pravi partner kojem je stalo željeti će vas oraspoložiti, podržati, razumjet će vas... Napravit će sve da se osjećate dobro u svojoj koži.

- Kritikuje vas stalno i ne osjećate se ugodno s njim

Sa srodnom dušom bi se trebali osjećati vrlo ugodno i bez problema biti ono što jeste. Ako se uz partnera ne možete opustiti i pretvarate se da ste nešto što niste da vas ne bi kritizirao, ili se stalno imate potrebu pravdati, tad on nije za vas.

- Često se nađete u situaciji da drugima pravdate njegove postupke

Partner koji vam je srodna duša neće vas dovoditi u situacije da njegovo ponašanje, riječi ili način razmišljanja morate pravdati pred porodicom i prijateljima.

- Ne razvedri se kad vas vidi

Naprimjer, kad se vratite s posla partner vas ne pogleda kao da mu je drago što vas vidi, ne razvedri se, ne osmijehne se...

- Uz njega se ne osjećate sigurno

Sretan i zdrav ljubavni odnos daje osjećaj sigurnosti, ali ako ste iz bilo kojeg razloga zabrinuti da vaš partner možda flertuje s drugima ili vam glavom prolaze nedoumice o zajedničkoj budućnosti - tada to nije prava veza za vas.