Zločesti dečki su privlačniji jer su ženama veći i teži izazov

Ženama su privlačniji "loši dečki" nego oni dobri, nježni i pažljivi koje vide kao pasivnije i manje uzbudljive, otkrila je studija Sveučilišta Britanska Kolumbija u Kanadi. Što se tiče nagonske tjelesne privlačnosti, oni umišljeni, s čestim promjenama raspoloženja i arogantni muškarci imat će više uspjeha kod žena, barem na prvi dojam, objašnjavaju znanstvenici. Ta se seksualna privlačnost objašnjava i efektom "zabranjenog voća".

Likovi poput Roberta Pattisona, James Deana, Colina Farrella, Robbie Williamsa i drugih, predstavljaju velik izazov ženama koje ih na neki način žele osvojiti i "pokoriti", objašnjavaju psiholozi, prenosi 24sata.hr.

- Većini žena mijenjanje partnera predstavlja snažan motiv u ljubavi, pa tako žele da on bude frajer u društvu, a maza jedino dok je s njom - kaže psihologinja i psihijatrica, Neha Patel.

Veza s takvim muškarcem je poput života na "rubu", adrenalinsko putovanje s intenzivnim osjećajima, bilo srećom ili tugom. No, s obzirom da većina žena ipak uoči kako takva ljubav ne donosi sreću i ispunjenje, takav izbor najčešće biraju mlađe djevojke, bez dovoljno ljubavnog iskustva, kaže Patel.