Zavladajte svojom seksualnom energijom

impotencija, sexy, sex, zdravlje, sex, sex, sex, sex, sifilis, sex, sex, sex, seks, mrak, ljubav, seks, predigra, seks, debeljuce, seks, bol, seks, znanost, seks, plaža, uhićenje, seks, okidači, strast, analni seks, seks, savjeti, orgazam, seks, seks, orgazam, zadovoljstvo, seks, poze, krevet, seks, fenomen, ljubavnik, pažnja, veze, seks, krevet, partneri, žena, orgazam, seks, seks, orgazam, muškarac žena, muškarci, seks, orgazam, seks, škola, orgazam, seks, raspoloženje, seks, ubojstvo, seks, krikovi, seks, pitanja, odgovori, rekordi, seks, razum, načini, seks, seks, znojenje, seks, stvari, seks ljubav, sex orgazam, svršavanje, predigra, užitak, seksualni čin, doživljavanje istovremenog vrhunca, Jača imunitet, seks ljubav, seks, ublažava bol, Čini vas sretnim, Smanjuje anksioznost, seks navike, maraton, ljubav, seks navike, partnerica, način, seks navike, suprug, supruga, mastrubacija, ljubav, seks u dvoje, seksualno aktivan, seks u dvoje, poze, cure, seks prakticiranje, spolni odnosi, par
Seksualna energija suština je života na zemlji kojom se, shodno njezinoj snazi i moći, manipulira od prvih civilizacija čovječanstva. I danas je tako: seksualne aluzije i subliminalne poruke manipuliraju um, uglavnom ga tjerajući na potrošnju energije - emotivne, kroz fantaziranje, ili konkretne materijalne/novčane, kroz kupovinu svega što je „seksi" (od cipela do deterdženta).

Dakle, intenzivno reagiramo na seksualnu energiju (npr. svaki seksualni vic ili pomisao na seksualnost), i to zato što znamo, iz naših kostiju i jajnika, i duha, da je to vitalna zemaljska energija. Ona koja stvara život - rađajući doslovno nova bića, i stvarajući umjetnička djela; sve promjene i kreacije idu iz snage te energije; cijela svijest i stanje psihe bivaju određeni njome. A time sva čovjekova postupanja. Primjerice, drugačije doživljavate nekoga nakon seksa. Na račun seksualne privlačnosti možemo jako zaglaviti u emotivnom samozavaravanju, tkanju slika koje želimo vidjeti, a ne koje doista jesu... I to sve u nekoj plemenitoj iluziji: ideji da činimo dobru stvar, da smo sretni (a zapravo nismo)...

O psihičkom mehanizmu emotivnog samozavaravanja proizišlog iz seksualnosti govori 7 kaleža Tarota, karta koja se kod nekih autora zove Razvrat, a označava energiju Venere u Škorpionu trenutno aktualnu u nebeskim šetanjima zvijezda. To je energija značajna za sve nas jer nas duboko dira u ono na što smo najranjiviji, najosjetljiviji: seksuanost i ljubav te njihove preobrazbe kroz silu seksualne energije. Faza Venere u Škorpionu priziva silu koja otvara sve naše seksualne fantazije, ali i frustracije i želje koje su maštane, ali nedoživljene... Svi razvrati na koje smo pristajali reinkarnacijski iz ideala emocije i ljubavi, sve perverzije na koje smo se osudilli - sve se sada oslobađaju u svijesti. Bilo kroz snove, ili čudna stanja na javi: pritiske, očaje, ljubomore, strahove....posesivnosti i gladi.

Kako kod koga, individualno je i ovisno o trenutnom stanju psihe i kondiciji. No, generalno, koliko god ovo bilo zahtjevno - jer nas može tjerati na najdublja i možda najnelagodnija preispitivanja - ovo je stanje iznimno i blagoslovljeno jer nam pokazuje istinu o moći seksualnosti. Danas je ona, kao i sve, razvikana. Čak je postalo moderno „seksati se slobodno" u ime raznih tantra teorija, ovoga i onoga... Pornografija (i to ona jeftina, vulgarna, ne profinjeni erotizam) pršti s tinejdžerskih mobitela, i sve je to kao dio novog vremena, novih sloboda. Ali avaj! Sa svakim vašim orgazmom, mentalnim, emotivnim ili fizičkim - ako je nesvjestan - bacate, dajete kvantum svoje životne sile.

Tek kada je seksualna energija podignuta, tj. spiritualizirana - seks postaje sveti seks. Razmjena je tek tada potpuna i sveta - jer kad ide s razine božanskoga, duha u nama, isprepliću se i tijelo i duša. Svjesno. Takav način je put izražaja duha u tijelu. Jer, yin i yang kao dva suprotna pola, svoj najfizičkiji izraz imaju kroz tijela muškarca i žene - dva suprotna (s)pola. U tom smislu, orgazam svetog seksa je najbliže iskustvo Jednote na zemlji: dva tijela su, u trenu penetracije, spojeni, kao jedno.

Zato je seks vrhunsko iskustvo.

Taoisti su to znali. Od tinejdžerske dobi su nekoć djecu organizirano učili raditi sa svojim seksualnim organima: vježbe disanja i stezanja mišića. Vježbe koje kod samaca razvijaju umijeće uzdržavanja, sa svrhom pohrane seksualne energije prije oslobađanja iste kroz orgazam, te vježbe razmjene i multipliciranja energije u partnerstvu. Vježbe zahvaljujući kojima su odnosi trajali i partneri bili uljubljeniji i privrženiji s vremenom, a ne udaljeniji. Dugovječniji, mirniji, zdraviji i ispunjeniji. Stoga je mudro da ovo vrijeme posvetimo pažnju, svjesnije možda nego inače, svojoj seksualnosti: da otključamo tajnu u nama.

Razgovarate otvoreno s partnerom o svojim željama, skrivenim mislima, strahovima i fantazijama. Nemojte čekati da neki vanjski autoritet provede edukaciju... Načekat ćete se. Neće vam ni škola, ni država ni itko osvijestiti ovo, osim vas samih, i vašeg rada. Dakle, terapeutska vježba - i inače, ali posebno ovih dana za Venere u Škorpionu - jest otvoriti se nježno komunikaciji s partnerom ili sa samima sobom, za slučaj da niste u odnosu - i početi istraživati svoje tijelo, aurično i fizičko. Svjesno, s udahom i izdahom. Svjesnim dodirom - od aure i čakri do samog fizisa.

Isprobavajte pozicije, razgovarajte, smijte se ako nešto ne možete, istražujte koje meridijane iscjeljujete... Neka vam seks bude lijep ritual: nekad dug, nekad kratak, kako kad, ali uvijek svjestan. To je način da seksualnost bude sveta, vraćena na pijedestal koji joj po prirodi pripada: onaj duha što se kroz tijelo u čistoći izražava.

elementi.hr