Zašto je seksualni život starijih žena bolji?

nevjera, muškarac žena, muškarac žena, sex, muškarac žena, sex, sex u autu, mladi sex, muškarac žena, sex, brak, muškarac, hrana, erakcija, muškarac, menopauza, erekcija, menstrubacija, samozadovoljavanje, varanje, preljub, oglas, igrice, varanje, preljub, ljubavnica, erekcija, disfunkcija, muškarci, muškarci, tipovi, izbjegavanje, erektilne disfunkcije, napitak, čudotvorni napitak, kava

Zlatne  četrdesete

Po istraživanju, objavljenom u reviji Health Plus, u seksu najviše uživaju žene u četrdesetima i pedesetima. Kada se tako nešto potvrdi većina ljudi pomisli na Demi Moore koja krevet dijeli s vrućim vročim Ashtonom Kutcherom, ili Kim Catrall, koja i seriji Seks i grad glumi Samanthu Jones. Umjetnica i spisateljica Molly Parkin je rekla, da je njen seksualni život dosegao svoj vrhunac u srednjim godinama: "Godine donose iskustvo i životne spoznaje, zbog kojih postaneš cjelovtija osoba, što pozitivno utječe na shvaćanje seksualnosti i samog sebe".

Novinarka i urednica Marcelle d'Argy Smith je oduševljeno dodala, da je seksualnost u četrdesetima bolja, ukoliko pod tim pojmom ne razumijemo pojam seksa s dugogodišnjim partnerom. Magičnost seksa u zrelijim godinama potvrđuju žene koje kažu da su poslije četrdesetih počele više i bolje uživati u seksu.

Iskustvo ili hormoni?

Dr. Louise Foxcroft ti podatci nisu iznenadili. Tvrdi, da se sve žene u tim godinama slažu da je seks bolji nego prije. "Mnogi misle, da se žene u menopauzi uglavnom odriču seksa što nikako nije istina. Starije žene su iskusnije i samosvjesnije, zato je seks bolji". Dr. Peter Bowen-Simpkins je stručniji: ''Seksualna požuda žena ovisi o brojnim psihološkim i fiziološkim faktorima, među kojima je svakako najvažnija hormonska razina". 

Jedan od glavnih razloga za jači libido žena u četrdesetima je povećanje testosterona. Drugo objašnjenje je da se seksualna požuda u tim godinama povećava zbog oksitocina, ženskog hormona, čije se izlučivanje povećava u trenutcima seksualnog uzbuđenja. Količina tog hormona u ženskom tijelu opada s godinama, za vrijeme seksualnih aktivnosti se razina se povećava, zbog čega žene u seksu uživaju još više.

 http://www.intimatemedicine.com.hr