Zašto je seks dobar?

impotencija, sexy, sex, zdravlje, sex, sex, sex, sex, sifilis, sex, sex, sex, seks, mrak, ljubav, seks, predigra, seks, debeljuce, seks, bol, seks, znanost, seks, plaža, uhićenje, seks, okidači, strast, analni seks, seks, savjeti, orgazam, seks, seks, orgazam, zadovoljstvo, seks, poze, krevet, seks, fenomen, ljubavnik, pažnja, veze, seks, krevet, partneri, žena, orgazam, seks, seks, orgazam, muškarac žena, muškarci, seks, orgazam, seks, škola, orgazam, seks, raspoloženje, seks, ubojstvo, seks, krikovi, seks, pitanja, odgovori, rekordi, seks, razum, načini, seks, seks, znojenje, seks, stvari, seks ljubav, sex orgazam, svršavanje, predigra, užitak, seksualni čin, doživljavanje istovremenog vrhunca, Jača imunitet, seks ljubav, seks, ublažava bol, Čini vas sretnim, Smanjuje anksioznost, seks navike, maraton, ljubav, seks navike, partnerica, način, seks navike, suprug, supruga, mastrubacija, ljubav, seks u dvoje, seksualno aktivan, seks u dvoje, poze, cure, seks prakticiranje, spolni odnosi, par
1. Smanjuje anksioznost
Najbolji lijek za anskioznost je seks. To su pokazali i laboratorijski eksperimenti na štakorima - oni štakori koji su 'vodili ljubav' pokazali su manje ponašanja uzrokovanih anksioznošću nego štakori kojima nije dopušten kontakt. Seks također opušta ljude - žene su pokazale veću opuštenost prilikom javnog nastupa nakon seksa, a snižava i krvni tlak za vrijeme obavljanja stresnih aktivnosti. Nažalost, to se ne odnosi i na masturbaciju.

2. Čini vas sretnim
Istraživanje provedeno na 900 žena pokazalo je kako je intimni odnos među najomiljenijim jutarnjim aktivnostima koje ih čine sretnima. Također, oni koji su najsretniji najčešće prakticiraju seks. Rast učestalost seksa s jednom mjesečno na jednom tjedno jednak je sreći kada bismo dobili 50.000 dolara. Ipak, muškarci koji plaćaju za seks i koji varaju suprugu su se pokazali manje sretnima unatoč tome što je seks bio učestaliji.

3. Jača imunitet
Iako ćete vjerojatno pokupiti gripu ili prehladu od svojeg partera u intimnim aktivnostima, seks u ostalim slučajevima zapravo jača imunitet. Studenti koji su bili intimni dva ili tri puta tjedno imali su više razine antitijela pod nazivom imunoglobulin A koji se nalazi u slini i prvi je način obrane od virusa i bakterija.

4. Ublažava bol
Osim što su ugodni, orgazmi i ublažavaju bol. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene za vrijeme vaginalne stimulacije imaju višu toleranciju na bol i doživljavaju je slabijom. Znanstvenici se nadaju kako će jednog dana izolirati kemijske reakcije u mozgu odgovorne za imunost prema boli.

5. Smanjuje živčanost
Parovi koji su nedavno stupili u brak često postaju živčani i neurotični zbog prilagodbe na nov način života, a to se najčešće manifestira promjenama raspoloženja i konstantnom brigom. Iako se seks ne povezuje izravno sa srećom u toj fazi braka, činjenica je da živčanost ljude čini nesretnima, a seks svakako smanjuje tenzije.

6. Smanjuje rizik od raka prostate
Istraživanje provedeno na 30.000 muškaraca je pokazalo kako česte ejakulacije mogu smanjiti izglede za rak prostate - muškarci koji su ejakulirali mjesečno 21 ili više puta smanjili su rizik od dobivanja raka prostate za trećinu za razliku od onih koji su ejakulirali između četiri i sedam puta.

urbancult.hr