Zaluđenost ili ljubav: Prepoznaj što osjećaš uz ovih šest znakova

ljubav

1. Voliš ga ako prihvaćaš sve njegove vrline i mane - zaluditi te mogu njegovi savršeni trbušnjaci, ali voljeti možeš i njegov trbuščić. Zaluđena si kada misliš da je savršen i još nisi ni upoznala njegove mane. Ako voliš, voliš sve ono što čini njega (čak i njegove nesavršenosti).

2. Voliš ga ako su tvoji osjećaji prema njemu isti već neko vrijeme - zaluđenost u pravilu kratko traje (od četiri do šest mjeseci), zato što ju osjećamo kada osobu još ne poznajemo u potpunosti. A ako još osjećaš leptiriće u trbuhu, premda se viđate i dopkate već mjesecima ili godinama, to bi mogla biti ljubav.

3. Voliš ga ako osjećaš da ste apsolutno povezani - s osobom koju voliš osjećat ćeš se povezano na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini. Ponekad ćete si poslati poruku u isto vrijeme, isto misliti i imati slične potrebe s odmakom vremena. Ako te samo fizički privlači, to je 'obična' zaluđenost.

4. Voliš ga ako gajiš stvarno duboke osjećaje - upravo zbog te povezanosti, teško ti je uopće zamisliti život bez njega. On je tvoja srodna duša koju ne možeš zaboraviti, dok je zaluđenost nešto što možeš osjećati i prema npr. slavnom dečku (o kojem znaš sve, ali samo iz medija).

5. Voliš ga ako njim ne poznaješ granice - nećemo te lagati, svaka veza u kojoj ste oboje zagrijani jedno za drugo započinje fazom 'ne mogu skinuti ruke s tebe'. Ali samo s onim kojeg voliš možeš biti u potpunosti 'svoja' i predana mu (u krevetu i svugdje drugdje) i u toj fazi možeš ostati zauvijek. Kada se zamisliš s onim s kojim si zaluđena jednako će ti postati vruće od same pomisli na njega, ali ta faza će brzo proći i nećeš biti skroz opuštena.

6. Voliš ga ako maštaš i dalje (samo) o njemu - čak i nakon što se već stvarno dobro poznajete (u stvarnom životu). U fazi zaluđenosti isto maštamo o svojem partneru, ali ta faza prolazi kako ga upoznajemo i spoznajemo njegove nesavršenosti. A ako je samo on u tvojim mislima i nakon što vidiš sve njegove mane, to znači da ga voliš.

Izvor: cafe.hr