Vaši seksualni apetiti se razlikuju?

Jesu li vaša očekivanja realna?


Ako ste stupili u novi odnos i ako su vaši osjećaji i istraživanje spolnih užitaka još potpuno svježi, nije nimalo neobično ako spoznate da se seksate rjeđe nego što ste navikli. Neki ljudi trebaju malo više vremena kako bi se prilagodili novom partneru/partnerici, što i nije tako loše. S polaganim međusobnim spoznavanjem tijela postajete sve opušteniji. Uz to se neki “idealan” spolni život ne mjeri po broju spolnih odnosa koje imate, već po njihovoj kvaliteti.

Izbjegavajte negativna razmišljanja


Nemojte odmah pomisliti kako je uzrok negativnog raspoloženja vašeg partnera u tome što vas želi napustiti. Ako se, u drugim stvarima, njegovo ponašanje nije promijenilo tada je razlog njegovog neraspoloženja vjerojatno negdje drugdje. Tko kaže da svakog tjedna moramo ispuniti nekakav seksualni bonus, jer u protivnom, navodno, nešto nije u redu? Svi smo različiti, zato ništa nije naopako ako ste mjesec dana ludi za seksom, a drugi mjesec niste. Ponekad je problem čak na strani osobe koja ima preveliku želju za seksom.

Osjeća li se vaš partner/ica dobro?


Umjesto, da se ljutite zbog premalo seksa, radije pokažite malo sućuti i zabrinutosti za svog partnera/icu. Jeli umoran/a, izmožden/a, pod stresom zbog posla, uzima li neke lijekove? Sve to može utjecati na seksualno raspoloženje, zato je vrlo važno da mu/joj date podršku. S pritiskom i nagovaranjem partnera na odnos, kojeg on/ona ne želi, ispast ćete vrlo sebičnima, a time ćete još i više negativno utjecati na njegove osjećaje.

Kako se suočiti


Razgovarajte s partnerom/icom i pokušajte ne vršiti pritisak na njega/nju. Razgovor treba biti nježan i smiren, bez raznih prijetnji i prigovora, jer samo ćete tako moći ustanoviti zbog čega je došlo do trenutnih promjena. Zajedničkim snagama i strpljivošću možete nadvladati razloge za njegovo/njeno neraspoloženje. Ako vam se čini da se premalo seksate, još uvijek možete masturbirati. Uostalom, zašto ne? Potpuno je prirodno, legalno i dobro za vas. Ako se, pak, stvari s vremenom ne poprave tada je vrijeme da zajedno odete u bračno savjetovalište, psiho seksualnom terapeutu ili čak liječniku. Odupire li se vaša bolja polovica razgovoru, neprestano je hladna prema vama i ne želi otići na savjetovanje? U tom slučaju sve stanje nije baš najbolje, ali svejedno pokušajte ustanoviti odupire li se razgovoru sa stručnjakom jer misli da je s njom sve u redu. A možda su se njeni osjećaji, prema vama, ohladili. Nadamo se da je ono prvo.

preneseno sa: www.intimatemedicine.com.hr