Sve o klitorisu: Saznajte savjet za jače orgazme

... biste rekli? Možda, to je dugmence iznad moje vagine, to je unutarnja struktura sa mnogobrojnim dijelovima koji obuhvataju vaginu iznutra. Što?

Ovakav opis je zapravo vrlo čest slučaj, a razlog je što još uvijek malo znamo o ovom organu. Srećom, u posljednjih nekoliko godina stručnjaci su tom anatomskom području posvetili dodatnu pažnju, koju i zaslužuje. Otkrili su da je ono što smatramo klitorisom zapravo samo vrh ledenog brijega i da je naša sposobnost doživljavanja užitka puno veća nego smo očekivali.

Ovo dugme nazvano klitoris, zapravo je glavić od klitorisa, to je samo vidljivi dio veće unutarnje strukture. Glavić ima šest do osam tisuća živčanih završetaka. To je otprilike isto koliko i muškarci imaju u glaviću svog penisa, ali glavić klitorisa je puno manji pa su živčani završeci koncentriraniji, što je razlog zašto je osetljiviji nego glavić kod muškaraca.

Godinama se nije smatrao funkcionalnim organom poput penisa pa ga naučnici nisu ni proučavali. Tek u 90-tim godinama prošlog vijeka s uporabom MR-a vidjeli su što se stvarno događa i da je najveći dio klitorisa zapravo unutarnja struktura.
Glavić je spojen na tijelo klitorisa (stručnjaci to zovu corpora cavernosa), koje se nalazi na obje bočne strane vaginalnog kanala. Kad ste uzbuđeni klitoris se ispunjava krvlju i vodi vas do orgazma.

Dakle, kako vi možete koristiti ove informacije kako biste unapredili vaš seksualni život? Za početak, razumevanje kako funkcionira klitoris je ključ kako biste iskoristili njegov potencijal u potpunosti.

Doživećete jače orgazme ako se vaše erektilno tkivo klitorisa u potpunosti ispuni krvlju, zato dajte sebi vremena za zagrijavanje. Samo zato što još uvijek nema dokaza da možete da stimulirate unutarnji dio klitorisa vanjskim pritiskom, ne znači da to nije moguće.

Stoga recite svom partneru da vas masira cijelim dlanom, a ne samo s naglaskom na glavić. Ova nova saznanja definitvno ruše sve granice i vaš užitak će postati nenadmašan.