Što muškarci žele kada su u vezi?

Što muškarci žele kada su u vezi, sigurno je jedno od pitanja na koje bi većina žena voljela čuti odgovor. Kao što je svaka osoba drugačija, tako je i sa svakom vezom, pa bi tu, prema tome, svaka generalizacija trebala stati. No, naše obrazovanje, kultura i općenito spolne razlike određuju nas kao osobe i neke obrasce ponašanja, koje možemo pronaći kod većine muškaraca. Može se reći da se veza sastoji od mnogo slojeva obrazaca ponašanja, navika, emocija...

Drugim riječima, vrlo je teško znati cijelu istinu od čega se veza sve sastoji, no kao što smo spomenuli, isto toliko koliko se muškarci razlikuju jedan od drugoga, također su i toliko slični. Pa, evo smjernica što većina muškaraca želi i očekuje od nas žena u vezi i što im je privlačno na ženama.

  1. Kada ste među prijateljima, recite što mislite. Bez obzira i ako ste u krivu, biti će ponosan na vas.
  2. Nemojte glumiti nedostupnost, kada je očito da vam se sviđa. Ukoliko ćete biti previše hladni prema njemu ili ga uopće nećete primjećivati i on će se od vas ohladiti.
  3. Ukoliko pogriješi, recite mu to, jasno i glasno. On će shvatiti poruku, ali nakon toga ga ne trebate s time više gnjaviti i podsjećati na pogrešku. 
  4. Kada vam muškarac pokaže da mu se sviđate i da želi vezu s vama, nemojte odmah pretpostaviti da želi vašu sestru, prijateljicu ili kolegicu s posla.
  5. Kada tražite kompliment za svoj izgled, kosu, haljinu, šminku, kuhanje, nemojte očekivati da ćete uvijek dobiti iskren odgovor. S vremena na vrijeme, reći će vam laž, ali samo da vama bude lakše. 
  6. Većini muškaraca se sviđa kada im date djetinjasti nadimak, no pokušajte ga ne tako zvati pred njegovim prijateljima. 
  7. Muškarci se danas isto brinu o svom izgledu, pa nemojte se ustručavati dati mu kompliment. 
  8. S vremena na vrijeme mi žene imamo problema s promjenama raspoloženja. Nemojte za sve kriviti PMS i misliti da vam to daje pravo da budete bezobrazne prema njemu.
  9. Muškarci se vole jako zabavljati sa svojim djevojkama i vole kad dijelite neke zajedničke interese. Provodite čim više vremena u zabavi koja vas veseli.

Fizički izgled

Kao što je već i poznato, muškarcima je vrlo važna fizička komponenta vaše veze. Gotovo da nema ničeg što više muškarce može uzbuditi, nego kad razmišlja da je s vama. No, što im točno prolazi kroz misli, nije uvijek lako dokučiti. Evo nekih zanimljivih detalja koji će vam sigurno pomoći u razumijevanju.

  1. Kada se prvi puta upuštate u bilo kakav fizički kontakt, oni su isti nervozni kao i vi. Ova informacija može vam pomoći kada osjetite određenu nelagodu misleći na prvi poljubac ili seks s njim.
  2. Voljele vi to ili ne, sviđalo vam se ili ne, muškarci žele da ljeti nosite čim manje odjeće.
  3. Nosite čim manje šminke. Vaš prirodan izgled im je privlačniji nego što mislite.
  4. Muškarci se vole grliti, ljubiti i držati za ruke. To ne treba značiti da samo žele seks. 
  5. S vremena na vrijeme, opipajte ga u javnosti. To će im se jako svidjeti i vjerujte, postići ćete željeni učinak.
  6. Ponekad se i sami muškarci pitaju zašto želite biti s njima. No, vrlo teško ćete dobiti za to bilo kakvu zahvalu, barem ne na neki očiti način. 
  7. Naravno, muškarci vole mršavije žene, ali to ne znači da sad odmah morate smršaviti 20 kilograma kako biste im bili privlačni. Muškarci, također vole samouvjerene žene koje se osjećaju ugodno u svojoj koži, bez obzira na višak kila.
  8. Oni ne vole kada im dajete određene „znakove“ i zagonetke, i ne vole kad moraju otkrivati što vam je na umu. Samo recite pravu riječ i oni su spremni.
  9. Vjerovali ili ne, ne vole previše nakita i drugih modnih dodataka na vama. Naime, što manje dodataka, bolji pogled imaju baš na vas.

Naravno, s ovim smjernicama samo smo zagrebli po površini muškog uma, ali sigurno će vam nešto od toga dati povoda za razmišljanje i da same testirate neke od tih teorija. Vjerujemo, da ćete mnogo toga doznati. Upamtite da niste same u vezi i da oni imaju isto svoje principe koje trebate poštivati. Vjerujem da će to znati cijeniti i da će vam vratiti istom mjerom, ljubavlju i razumijevanjem.
(vam)