Što je ženska ejakulacija?

sex, orgazam, sex, orgazam, orgazam, žene, orgazam, orgazam, sex, orgazam, seks, ejakulacija, žena, orgazam, gluma, žene, osobnost, strast, nekontrolirani orgazmi, Amanda Gryce, Amerikanka, seks ljubav, poremećaj, mastrubacija, seks, odgoj, ljubavnica, seks prakticiranje, ministar, Masturbacija , istraživanje, za žene i muškarce, seks navike, mikročip, snimak, kućni snimak, vagina, žensko zdravlje, žensko tijelo, količina estrogena , orgazam, žene, činjenice, nepoznate činjenice, mastrubacija, demoni, žene, seks navike, ovisnica, ovisnost, orgazam, žene
Ženska ejakulacija (u filmskim uracima poznata kao 'squirting') nešto je poput snježnog čovjeka Jetija: mnogi vjeruju da postoji iako za to nemaju nikakvog dokaza, neki se zaklinju da su ga osobno upoznali iako im nitko ne vjeruje, a većina nema pojma što bi to uopće moglo biti, prenosi tportal.hr.

Po definiciji, do ženske ejakulacije dolazi kad se iz kanalića koji prolaze kroz i oko uretre istisne poveća količina tekućine, kao posljedica ženskog orgazma. Što je točno ta tekućina, koji je njezin sastav i odakle ona dolazi, još je uvijek predmet vrućih rasprava u medicinskim krugovima.

Od feminističkih tvrdnji da je ženska ejakulacija čista izmišljotina do scena kakve možete vidjeti u 'Kalifornikaciji' (gdje se jedan od glavnih protagonista nađe ozbiljno pokisao nakon uspješno izvedenog kunilingusa), cijeli je raspon različitih interpretacija ovog fenomena. Radi li se o mokraći ili nekoj posebnoj tekućini analognoj muškoj spermi? Muške fantazije i smiješne interpretacije ranih anatoma na stranu, ozbiljnija istraživanja ove pojave koja su se počela provoditi tek krajem dvadesetog stoljeća pokazuju da vagina, klitoris i uretra zaista čine jedinstveni sustav, sa zajedničkim krvožilnim i živčanim strukturama te da stoga tijekom seksualne uzbuđenosti reagiraju kao cjelina.

E sad - čime reagiraju, još uvijek je misterij: otprilike je jednak broj istraživanja koja pokazuju da je kemijski sastav ove izlučevine jednak urinu, kao i onih koja pokazuju da je drukčiji. Drugo pitanje koje se postavlja je odakle bi se izlučivale tolike količine tekućine? Mnogi fiziolozi tvrde da određene žlijezde koje se smatraju potencijalnim krivcima za to - jednostavno nisu u stanju proizvesti toliko tekućine u tako kratkom vremenu. A jedini spremnik koji je anatomski blizu smješten je mjehur. I treće ključno pitanje koje si istraživači postavljaju jest - koja bi bila funkcija te tekućine? Jasno je čemu služi sperma kod muškarca, jasno je čemu služi tekućina koju luči stjenka vagine tijekom snošaja, ali čemu bi služila ova neidentificirana lučevina (ako postoji), nije jasno.

Bilo kako bilo - količina izlučevina koja se istisne iz vagine za vrijeme snošaja i orgazma varira od žene do žene, i dok čekamo konačno rješenje ove znanstvene kontroverze jedina filozofija koje se ima smisla držati jest - svatko kako mu drago!