Što je orgazam grudi i kako ga postići?

Što je orgazam grudi?

 Orgazam grudi može se doživjeti kao posljedica draženja cijelih grudi ili i samo bradavica. Do orgazma grudi mogu vas dovesti masažne tehnike koje žene preko jakog uzbuđenja vode do orgazma, koji je jako povezan s hormonom oksitocinom. Levin Roy u članku, koji se nalazi u prvom broju časopisa seksualnosti Sexual&Relationship Therapy, opisuje, da spomenuti hormon u tijelu otpušta za vrijeme seksualne uzbuđensti, za to postoje i znanstveni dokazi da se taj hormon otpušta za vrijeme draženja ženskih grudi.

 Revija Men's Health orgazam grudi predstavlja kroz istraživanje dr. Herberta Otta, koji osim otkrića da se ta vrsta orgazma događa tada kada je fokus uzbuđenja samo na grudima , događa i kao druga najčešća vrsta orgazma.  Barry R. Komisaruk i ostali autori knjige The orgasm answer guide otkrivaju da se orgazam grudi događa u trenutku kada stimulacija grudi utječe na nadraženost nekih živčanih neurona u predjelu hipotalamusa, gdje se nalazi senzor za aktivaciju uzbuđenosti genitalija.

Što o orgazmu grudi kaže statistika?

 Dr. Otto je testirao 213 dobrovoljki od kojih je 29% jednom ili više puta doživjelo orgazam grudi, sudeći po istraživanju seksologa Marshalla Millerja i Doriana Solota, je orgazam grudi doživjelo samo 1% ženske populacije. Orgazam grudi doživjele su i neke trudnice ili majke koje doje kada bebe sisaju njihove bradavice.

Hormoni koji se otpuštaju za vrijeme dojenja, osim oksitocina u majčinom mlijeku nalazi se i prolaktin. Brojne žene se za vrijeme dojenja najviše približe orgazmu grudi, osim toga lakše ga doživljavaju žene s manjim grudima nego on s velikim, poručuje Levin Roy. Iako je orgazam grud dosta rijetka pojava, stimulacija grudi, koja je njgov preduvijet i vodi do njega, kod većine ljudi jako utječe na uzbuđenost, što je dokazao Roy. 

Kako do orgazma grudi?

 Orgazam grudi ne postiže se samo tako, jer su pripreme za taj orgazam malo veće. Malo koja žena će biti oduševljena nad grubim štipanjem i gnječenjem grudi, ali se niti jedna neće buniti oko nježnog ljubljenja, maženja i lizanja. To nije dovoljno raditi nekoliko sekundi, kako biste pobudili žensku seksualnu opuštenost potrebno je masirati i dražiti barem 20 minuta.

Žene na portalu Sex Kitten iz svojih iskustava preporučaju, da se bradavice draže vrlo nježno jer grublji potezi izazivaju nelagodu i bol. Za žene je posebno uzbuđujuća masaža pri kojoj partner grudi obuhvati cijelim dlanovima i masira ih tako da svi prsti osim palca kružno masiraju bradavice. Pri masaži je pametno koristiti neko masažno ulje, dodiri će biti ugodniji i intenzivniji, možete pokušati dražiri i s perom. Nikako ne zaboravite ljubiti grudi preporuča priručnik Secrets of erotic massage.

izvor:www.intimatemedicine.com.hr