Seks u braku: Kako to raditi kao na početku veze?

sex, preljub, sex, studije, seks ljubav, žena, glumljenja orgazma, sperma, seks, istraživanje, kortizol, podiže imunitet, sprečava upale, antidepresiv

To ne mora biti tako, brak ne znači nužno i smrt seksualnog života ali bit će potrebno puno truda s obje strane da se strast održi na životu i s godinama te da seks, odnosno nedostatak istog, ne unese probleme u brak. Evo nekoliko savjeta za bolji seks u braku, piše askmen.com.

Prestanite partnericu gledati kao suprugu
Da, ona je ljubav vašeg života - žena s kojom ste odlučili provesti ostatak vašeg života. Ona je majka vaše djece (ako ih imate) i ona je domaćica koja vodi brigu o obitelji, a uz to ima karijeru i hrpu obaveza.

Kako bi seks u braku bio bolji, pokušajte prestati razmišljati o njoj kao o supruzi. Sjetite se s čime vas je osvojila i na koji ste je način gledali kada ste se zaljubili i kada su među vama 'frcale' iskre. Prepustite se mašti i razmišljajte o njoj kao o predmetu vaše požude. Neka se osjeća poželjno i seksi kao i prije. Prepustite se strastima i zaboravite da ste suprug i supruga.

Neka vaša spavaća soba bude zona bez djece
Ako želite bolji seks u braku to zahtjeva da oboje napravite odmak od svakodnevice koja vas melje i da se fokusirate jedno na drugo. Ako ste roditelji to znači da vam je potreban prostor koji će biti samo za vas. Sve dok dijete spava s vama u sobi ili tamo boravi i radi nered, seksualni život će biti zanemaren. Napravite tako da vaša spavaća soba bude samo vaš mali raj namijenjen sama vama dvoje.

Nemojte se zapustiti
Činjenica je da mnogi parovi čim uplove u bračnu luku smatraju kako se u redu opustiti i prepustiti rutini i monotoniji. Nažalost, ovo je dobar početak za uništavanje seksualnog života. Ako muškarac prestane držati do svog izgleda, prestane se truditi zavoditi svoju suprugu i prestane raditi na sebi kako bi joj i dalje bio privlačan, žena bi mogla u potpunosti izgubiti interes za seksom. Ovo vrijedi i u obrnutom slučaju. Održite strasti tako što ćete održavati i svoj izgled. Između ostalog to znači i da ne nosite podrapane i stare flanel pidžame u krevetu. Imajte na sebi nešto za što je vaša draga rekla da vam odlično stoji ili jednostavno - budite goli.

preuzeto sa net.hr.