Seks turizam: Kamo putuju žene, koje traže 'zabavu'?

Povijest ženskog seks turizma

 Ukoliko ste mislili da je to neka vrsta nove pojave, griješite. Već u vremenima prvog vala feminizma  negdje 1840 su neke bogate žene putovale u egzotične dijelove svijeta  s posebnom namjerom: uživati u seksu s potpunim stranicma. To je bilo razdoblje kada se počelo raspravljati o ženskim pravima i neovisnosti, te o tome da žene putuju same što su si neke dame i priuštile.

Drugi udarni val feminizma nastupio je poslije 1960-te, koji je neposredno pomogao povećanju ženskog seks turizma. Slično kao i danas, žene su tada prije svega francuske Kanađanke, putovale na Barbados, u Indijo, u Dominikansku republiku, Španjolsku i Grčku. O tom seks turizmu govori i dokumentarac Rent-a rasta, koji prikazuje mladiće s Jamajke koji su plaćeni za seks.

Žene iz Europe traže seks i romansu

Moderna istraživanja potvrđuju da svake godine s namjerom traženja seksa po svijetu putuje više od 80.000 žena. Najposjećenije destinacije su i turistički najzanimljivije npr. Egipt, Indonezija, Senegal, Ukrajina itd.

Seks turizem se ne odnosi samo na starce koji si vrlo rado priušćuju mlade tajlanđanke, što je česta asocijacija na ovu temu, u skupinu koja traži seks u inozemstvu su i udane žene, same, mlade i stare neke traže samo seks dok druge traže i ljubav. U usporedbi s muškarcima žene puno manje obilaze striptiz klubove i javne kuće. U Senegalu ali vjerojatno i dalje žene takve muškarce najčešće upoznaju na plaži ili u klubovima, potom ih obasipaju darovima ili novcem.

Profesorica na Institutu za kulturu i društvo na Sveučilištu u Yorku, Kamala Kempadoo, je nekoliko godina proučavala ženski seks turizam. Otkrila je da su bjelkinje oduševljene crncima, od kojih uglavnom ne žele isključivo seks. Neke se žele ponovo osjećati kao nešto posebno, žele uživati u maženju i pažnji općenito. 

Osobna iskustva seks turistice

Ukoliko vas zanimaju osobni utisci seks turistice pročitajte knjigu Romance on the road, autorice Jeannette Belliveau. Poslije 12 godina braka i gadnog razvoda odluči se za seks avanturu bez intimne povezanosti. Dok uživa na Karipskom otočju zaljubi se u mladog crnca s kojim se poslije vjenča.

Knjiga obuhvaća zanimljive činjenice o ženskom seks turizmu, o kojem otkriva nije uvijek presudan novac. 'Žene na putovanju nekog upoznaju a zatim s njim uživaju', piše Belliveaujeva.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr