Seks, droga & narodnjaci

Uz to, vratio nam se i bivši premijer navodno 20 kilograma lakši. Dakle, i on izgleda kao manekenka. Masira li u slobodno vrijeme - ne znam. Da je multi-talentiran - to svi znamo.

Dvostruka mjerila
Nitko nije ostao previše iznenađen otkrivanjem javne tajne da neke naše polu-poznate „manekenke-pjevačice-maserke" povremeno masiraju poznate političare, sportaše, poduzetnike, odvjetnike... Dok se neke od njih brane šutnjom, druge tvrde da su samo željele naći ljubav svog života, baš kao i Julia Roberts u filmu Zgodna žena... (ponavljam - u FILMU). Kao i u srednjem vijeku, „manekenke" su doživjele javnu osudu i spremaju se za lomaču, a zadovoljna klijentela je ostala zaštićena. Koliko je meni poznato, za seks je potrebno dvoje. No kako to obično biva u našem nelogičnom društvu, oni koji su tražili seks, platili isti, ostaju zaštićeni. Jedna naša poznata odvjetnica izjavila je kako će sud štititi klijente jer bi njihovo razotkrivanje moglo narušiti ugled i bračne odnose dotičnih. O svom ugledu i bračnim odnosima klijenti su mogli razmišljati dok su naručivali „masažu". Uostalom, poslije „masiranja" nema kajanja.

Čime se baviš? - Ja sam manekenka.
Danas svaka besposličarka za sebe tvrdi da je manekenka. Pojam „manekenka" u hrvatskom jeziku je promijenio značenje i sada je sinonim za moralno upitnu, narodnjački nastrojenu, prekomjerno natapiranu i solarno iskvarcanu „intelektualku" u ranim dvadesetima. Ako poprsje nije uredio neki poznati estetski kirurg a uredno platio sponzor, za početak je prihvatljiva i samostalna investicija poput čarapica naguranih u grudnjak. "Pjevačice u usponu" mi je ipak logičniji naziv - samo trebamo definirati na što se to one točno uspinju. Rezultat svega je 500 € zarađenih u sat-dva. Jednoj blagajnici u trgovačkom centru treba mjesec dana da se dokopa tog iznosa. Iako su mnogi skloni upirati prstom, današnje „manekenke-pjevačice-maserke" su samo odgovor na potražnju. Dok god ima pohlepnih političara, liječnika, odvjetnika, svećenstva i ostale intelektualne elite našeg društva, dotle će biti „manekenki" s crvenom potplatom na cipelama - Ruka ruku mije. Blagajnice će se morati zadovoljiti borosanama, al' tko im kriv?!

Dajte nam kruha i igara!
Preostaje nam samo nadati se kako će s vremenom osvanuti i imena naručitelja, ne radi prirodne ravnoteže ili spore ali dostižne pravde, već zbog naše neutažive voajerske potrebe za skandalima i zavirivanjem u raspadanje tuđih života. Novine će se prodavati, članci čitati, emisije rušiti rekorde gledanosti a dežurni moralisti proklinjati društvo, obitelj, odgoj. A zbog čega? Zato što je netko otkrio da u Zagrebu ima par obrta koji se bave „najstarijim zanatom na svijetu". Draga „manekenke" i "pjevačice", ako ovo čitate savjetujem vam da napišete knjigu o svojim pustolovinama. Garantiram rekordnu prodaju i jednog Kiklopa na polici.

Danijel Bubanović

budi.in