Savršen trenutak: Koje doba dana je najbolje za seks?

Ove se činjenice odnose na tipične uvjete, odnosno na klasičan način života koji uključuje radne dane i ostale obaveze koje nas često sputavaju da nesmetano uživamo u stvarima koje volimo.

Od 6 do 8 sati ujutro

Žene su budne, ali nisu spremne za seks zbog visoke razine melatonina i niske tjelesne temperature. Muškarci, s druge strane, svoj vrhunac seksualnog uzbuđenja doživljavaju upravo tijekom tih sati.

Zaključak: Od 6 do 8 sati ujutro je izvrstan za muškarce, ali nije idealno za žene.

Od 8 do 10 sati ujutro

Do ovog doba žene su potpuno razbude i spreman su za seks. Tijekom ovih sati žene dosežu najvišu razinu endorfina, pa se mogu lakše uzbuditi. Muška razina testosterona, koji su bili na vrhuncu u ranim jutarnjim satima, sada se vraćaju u normalu.

Zaključak: Žene su spremne, a muškarci nešto manje nego ujutro, ali to vjerojatno niti jednom alfa mužjaku neće biti problem.

Od podneva do 14 sati

Žene su u ovim satima opterećene svim dnevnim zadacima koje obavljaju pa seks i nije na listi prioriteta. Muškarci su se, međutim, skloni baviti mislima o jednoj brzinskoj akciji umjesto ručka.

Zaključak: Niti jednom partneru ovo nije vrijeme stvoreno za seks.

Od 14 do 16 sati

Ženski reproduktivni sustav najbolje funkcionira nakon 16 sati popodne, a sjeme nakon tog doba je najkvalitetnije.

Zaključak: Ako ne želite dijete ili niste još sigurni u svoju odluku, obavezan je seks sa zaštitom.

Od 16 do 18 sati

U ranijim satima dana oba se partnera lakše dogovorila za seks jer su vjerojatno tek stigli kući nakon posla te su umorni i gladni.

Zaključak: u ovim trenucima ostale su osnovne potrebe daleko ispred seksa za ženu i muškarca.

Od 20 do 22 sata

U ovim su trenucima žene već odmorne i očekujte da će preuzeti inicijativu u krevetu, a svaki će to muškarac objeručke prihvatiti jer su također opušteniji.

Zaključak: Da, to je najbolje doba u danu za seks u kojem će oba partnera istovremeno uživati i imati volje za akciju u krevetu.

Od 22 sata do ponoći

Razina melatonina u ovo doba kod žena raste, ali bez obzira na romantične energije nedostaje energije za seks. Zapravo se isto događa kod muškaraca koji bi se radije opustili uz neku aktivnost poput čitanja ili gledanja televizije.

Zaključak: Ako oboje dobijete želju za seksom, zašto ju ne bi iskoristili? No, nemojte niti misliti da nešto nije u redu ako nemate želje za valjanjem među plahtama oko ponoći.

Tportal.hr