Riječi koje loš seks pretvaraju u odličan!

vodjenje ljubavi

1. Budite kraljice vlastitog zadovoljstva

Dobro je poznato da su žene koje se češće samozadovoljavaju samopouzdanije u seksu, te u njemu nalaze više zadovoljstva jer same znaju sebi pružiti orgazam.

"Ako to još niste učinili, svakako uzmite vremena pa otkrijte vlastite erogene zone, kao i intenzitet dodira koji vam najviše odgovara", kaže seksologinja Emily Morse.

2. Naučite da gledate svoje tijelo kao seksepilno

Za seksualno samopouzdanje važna je ljubav prema vlastitom tijelu, te posmatranje sebe samih kao seksualnih bića. Da biste dosegli ovaj cilj, važno je vježbati.

Obucite seksi svileno rublje, usku haljinu, štikle ili koji drugi dodatak koji vas čine poželjnima, prošetajte se pred ogledalom i priviknite se na ovu ideju.

3. Recite ove 3 magične riječi

Niko ne može da vam pročita misli, pa ako nešto želite, to morate i da zatražite. Ovo pravilo posebno vrijedi u slučaju seksa. Ako partner radi nešto tokom seksualnog odnosa što vam se ne sviđa, najbolje je reći mu to.

"Naoružajte se svojim seksualnim samopouzdanjem, uživite se u trenutak, i ne zaboravite izgovoriti ove 3 moćne riječi: Pokušajmo to ovako", zaključuje dr Morse.

Zadovoljna.hr