RASČISTIMO: Zašto inzistiramo na vezama?

partner, veza, ljubav, sex, veza, sex, partneri, veza, rođenje, muškarac žena, mozak, partner, veza, ljubav, seks, mitovi, muškarac, partner, veza, ljubav, tip, ljubav, ljubavni život, načini, ljubav, iskrenost, veza, brak, veza, partner, ljubav, veza, partner, ljubav, veza, partner, crno vino, ljubav, veza, partner, ljubav, godine, veza, preljubnica, preljub, preljubnik, sex, veza, partner, partner, veza, ljubav, kompliment, sex, veza, partner, sex, žena, partner, veza, poklon, veza, razmišljanje, sex, veza, partner, sex, veza, partner, žene, muškarci, veza, partner, cura, spoj, kupljenje, muškarci, žene, glupost, veza, brak, veza, Novac, partner, čari, život, zajednica, ljubav, veza, partner, žene, ponašanje, veza, Facebook, veza, žena, veza, pravi, muškarci, žene, varanje, veze, geste, veza, ljubav, sreća, parovi, varanje, muž, znakovi, hodanje, brak, snaha, zet, Hercegovina, veze, istraživanje, ljubav, veza, vrste, partneri, tajne, otkrivanje, veza, ljubav, odluke, muškarci, brak, z
Kada se par počne baviti s problemima, prilagođavanjem na navike, potrebe onog drugoga, kada su postavljeni pred činjenicu da je potrebno puno kompromisa, žrtvovanja i usklađivanja, može doći do razmišljanja: »zašto se ja toliko trudim, on/ona to niti ne vidi« ili »uopće me ne čuje« i još mnogo drugih pomišljanja.
Ustrajemo u vezama iz više razloga

Nabrojimo nekoliko:

  1. novac, ekonomska sigurnost;
  2. briga o djeci i odgoju;
  3. emocionalna ovisnost o partneru i inzistiranje na vezi iako je patološka;
  4. strah od budućnosti;
  5. strah od osjećaja usamljenosti;
  6. zbog navike da smo s nekim.

Nekim parovima je dovoljno da prekinu vezu uslijed nekog malog problema ili razlike, koje čine jednom od njih dvoje velik problem ili razliku. Gdje je granica tolerancije, za nekog je taj problem velik a za drugoga je malen i lako riješiv? To je vječno pitanje, koje pogađa mnoge generacije. Naše bake i djedovi su bili odgajani na način da su unatoč velikim razlikama, nerazumjevanjima i lošim međusobnim odnosom ustrajali u braku. U današnje vrijeme se neki parovi razvode zbog malenih stvari koje nisu pravovremeno bile obznanjene pratneru i došlo je do efekta kotrljajuće kugle snijega: jer malena kuglica se je samo podebljavala jer se niti u jednom trenutku nije rješavala i postala je ogromna kugla koja je dovela do problema koji se čini ne rijeišiv što za posljedicu ima razvod.

Danas se veze prekidaju lakše nego prije

Kako živimo u vremenu koje potiče individualnost, ekscentrični pojedinci su uglavnom cijenjeni, cijelo društvo je u principu bez kompromisno. Zašto bismo inzistirali u vezi koja nam uzrokuje bol i ljutnju, nasilje svih vrsta, gdje se manipulira emocijama i gdje se krivnja svaljuje na jednoga? Takve veze su "bolne" i ne preporuča se inzistiranje u takvim vezama.

Svejedno se mnogi pojedinci zbog odgoja, vjerskih principa, pritiska okoline (što će misliti susjedi, ulica, rodbina) i jednostavno nedostatka hrabrosti odlučuju ostati u takvim odnosima koji ih zapravo uništavaju. Stoga napominjemo, da je važno zašto se inzistira na vezi. ako je pozitivnih i dobrih strana više nego negativnih, je potrebno dobro razmisliti, što se uništava prekidom veze, a što se dobija ako se pokuša spasiti veza. Uvijek je važno biti svjestan pozitivnih i negativnih strana odnosa te potom prodiskutirati otvoreno i odlučiti koji će biti daljnji koraci u odnosu ostati u vezi ili izaći iz nje.

To važne odluke u životu. Puno puta preporučujem parovima, da na list papira nabroje kolonu + i - te iskreno napišu sve razloge zašto bi ostali u vezi i zašto bi je prekinuli. Često takav jednostavan zadatak pojasni puno skrivenih misli i namjera, naravno ako je zadatak napravljen iskreno. Na kraju je sve ipak odluka para ili jednog od njih.

intimatemedicine.com.hr