Prilagodba na novog partnera zna biti teška

on line upoznavanje, upoznavanje, nova relacija, partner, seks s novim partnerom, ljubomorni partner
Ući u novu vezu je zabavno i uzbudljivo. Uz to, svi obožavamo onaj osjećaj leptirića u trbuhu prvih nekoliko mjeseci. Ali početak svake veze uključuje upoznavanje onog drugog, prilagodbu i pronalaženje one zlatne sredine u kojoj ćete oboje savršeno funkcionirati.

Činjenica je da prilagodba na novog partnera zna biti poprilično teška. Srećom, radi se o stvarima koje su poprilično univerzalne.

1. Trudite se pronaći savršenu ravnoteže između vremena provedenog zajedno i vremena za sebe. U novoj vezi želite svaki trenutak provesti zajedno, ali vjerojatno znate kako to možda i nije zdravo.

2. Uključujete novog partnera u društvo prijatelja koje poznajete godinama. Želite ostati dio društva i ne želite propuštati izlaske da biste bili s dragim, ali želite da se i on u vašem društvu osjeća ugodno.

3. Trudite se biti cura koja neće svugdje izlaziti s dečkom. Samo zato što ste u vezi, ne znači da je svaka pozivnica automatski plus jedan.

4. Nastojite ne zanemarivati svoje osobne obaveze. I najosnovnije stvari (poput spavanja) ponekad se čine poprilično teškima za ostvarivanje sad kad vam je raspored zauzet, pa... uvijek.

5. Shvaćate da vaš partner nije nitko s kim ste bili ikad prije. Svi smo drukčiji! Iako jedna veza može imati sličnosti s drugom, postoje ogromne razlike koje ju čine jedinstvenom. Ipak, ponekad je teško razmišljati logično i strah da će ova veza završiti baš poput posljednje posve je racionalan.

6. Tražite savršen trenutak da partnera s drugima krenete upoznavati kao „svog dečka/curu". Jer nakon nekog vremena „moj frend" jednostavno zvuči smiješno.

7. Trudite se definirati odnos. Ovo bi trebao biti najjednostavniji dio, ali nekako uvijek uspijeva biti najteži.

8. Doživljavate svoju prvu svađu. Znamo, bilo bi divno kad bi ova veza zauvijek ostala u svojim prvim danima, ali svađe su prirodne i potrebne. Svađa nije ništa nužno loše. To je nešto što se jednostavno mora dogoditi nakon što s nekim počnete provoditi puno vremena.

9. Shvaćate da niste jedina osoba u ovoj vezi koja ima prošlost. Osim ako imate 12 godina, činjenica je da će svaka nova osoba u vašem životu doći s teretom iz prošlosti.

10. Učite na koji će način vaš partner reagirati na određene stvari. Jesu li općenito otvoreni ili je s njima teško razgovarati o pojedinim stvarima? Je li jako ljubomoran i voli li šale na svoj račun?

11. Želite ostati svoji, ali želite i da vas njegovi prijatelji vole. Jer ste zapravo u polu-vezi sa svim njegovim prijateljima. Nitko ne želi biti ona osoba koju nitko neće pozvati na zabavu.

12. Pokušavate ostati vjerni sebi. U kaosu svake nove veze, može se dogoditi da ponekad nećete prepoznati sami sebe. Nemojte dopustiti da nova veza promijeni sve što čini vas same.

13. Dopuštate si biti ranjivi ispred nekog novog. Sva ona grozna prošlost koja vam je tisuću puta slomila srce postepeno vas je pretvorila u puno zatvorenije i opreznije osobe. Pokušati ponovno ponekad zna biti jako teško i zastrašujuće.

14. Opuštanje i podsjetnik da je OK biti sretan. Prvi dani veze nešto su što nikad ne želimo da završi, ali čekanje da završi ponekad zna biti frustrirajuće i crpiti svu zabavu iz trenutka. Opustite se i uživajte u svom novom partneru brinući se da taj osjećaj potraje što dulje