Prepoznajte žene kojima fali seks!

glavobolja

Možda ste mislili da samo Balkanci koriste glupu frazu da "nervoznim ženama fali...", ali niste u pravu. Nedavno je objavljeno da se žene kojima fali seks mogu prepoznati po izvejsnim karakteristikama koje ćete uočiti ako ih samo malo pažljivije promatrate:

Prije svega, žena kojoj fali malo akcije u krevetu je stalno neraspoložena. Nervozna je, ljuta, sve joj smeta, i svaka sitnica joj je dovoljna da se brecne na vas. Pored toga, takve žene obično hodaju ukočeno. Dok će žena sa zadovoljavajućim seksualnim životom njihati kukovima i vrckati dok prolazi kraj vas, one druge će izgledati kao da su progutale metlu.

Na sve to, žene kojima fali seks izgledaju starije nego što to zaista jesu. One, naime, često imaju problema sa spavanjem, a takođe ne luče dovoljno hormona sreće (endorfina) zbog čega su vječno nervozne i raspoložene za svađu.

1. Žene koje imaju manje seksa pate od kroničnog umora.

2. Ako nemate dovoljno seksa manje se luči hormon kolagen koji je zadužen za održavanje izgleda kože. Ukoliko se ne luči ovaj hormon veća je mogućnost od prijevremenog starenja kože.

3. Žene kojima nedostaje seks imaće više bubuljica i akni, jer njih prouzrokuje nedostatak progesterona koji se proizvodi tijekom seksa.

4. Žene koje nemaju dovoljno seksa često se neprijateljski ponašaju prema drugima osobama.

5. Također, ukoliko nemate dovoljno seksualnih odnosa veća je mogućnost da ćete da imate slabiju otpornost na bolove.

6. Seks poboljšava imunitet, pa tako manjak seksa može da uzrokuje slabljenje imuniteta.

7. Seks utiče na cirkulaciju, pa samim tim i na bolji rad mozga.

8. Žene koje nemaju dovoljno seksa gube samopouzdanje i konstantno su nezadovoljne sobom i svojim izgledom.

Izvor: ljepota.ba