Pozitivni učinci seksa na zdravlje

sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, sexy, sex u autu, mladi sex, tijelo, užitak, stres, sex, sex, razlog, seks, seks, orgazam, erogena zona, žena, seks, plaža, more, poze, seks, seks, plaža, seks, užitak, uživanje, tajne, orgazam, seks, seks, predigra, seks ljubav, genitalne ugode, Ženski mozak, seks, hormon oksitocin, orgazam
Seks nije samo ugodna zabava, ima puno pozitivnih učinaka na vaše zdravlje i stanje.

Poboljšava reproduktivno zdravlje


Kao što i redovita tjelovježba utječe na učvršćenje tijela, tako je i za muško reproduktivno zdravlje potrebno barem jednom tjedno imati erekciju.

Lakše ćete utonuti u san


Ukoliko imate problema s nesanicom, probajte još sa seksom prije spavanja. Seks ima blagotvoran učinak i na razinu hormona, koji se za vrijeme orgazma otpuštaju oksitocin koji je potreban za duboki san, i serotonin koji je prirodni antidepresiv. U kombinaciji ova dva hormona ćete zaspati bez problema.

Olakšava bol


Za olakšanje boli za vrijeme seksa opet su zaslužni hormoni endorfin, serotonin, oksitocin i dr. Otpuštanjem tih hormona za vrijeme orgazma dokazano pozitivno utječe na smanjivanje boli, kao npr. glavobolje, boli u vratu i sličnih. Ubuduće kada vas boli glava nemojte piti tablete nego si radije pomognite orgazmom.

Jača imunitet

Redovita spolna aktivnost će učiniti vaše tijelo otpornijim, što je posebno važno u razdobljima prehlada i gripa. Povećava stupanj imunoglobulina A, protutijela koji ojačava imunitet. Seks dva puta tjedno pomaže u borbi protiv prehlade. Vrijedi pokušati, zar ne?

Smanjuje stres

Niži krvni tlak poslije seksa može utjecati na smanjenje stresa. Rezultati jednog istraživanja su pokazali, da oni koji su prije stresne situacije imali seks njihov krvnik tlak nije se povisio kao kod onih koji su se prije stresne situacije suzdržali od seksa. Za vrijeme seksa otpuštaju se određeni hormoni koji su zaslužni za dobar osjećaj i zadovoljstvo, što učinkovito smanjuje stres i s njim povezanu napetost i lošu volju.

Pomaže pri borbi s kilogramima

Naravno zbog seksa nećete imati savršeno i čvrsto tijelo bez grama masnoće, svejedno je seks dobra tjelesna aktivnost, povećava vam puls, ubrza vam krv koja prolazi kroz žile. Ako ništa drugo troši kalorije koje ste unijeli u tijelo s obilnim ručkom ili slatkim koje ste pojeli za večeru.

Pozitivnih učinaka seksa na naše stanje je puno više. Osim svega ovoga povećava intimnost između partnera što je jako važan segment u partnerskom odnosu ili braku, stoga seks nikada ne smije postati rutina ili obaveza. Osim brojnih pozitivnih učinaka on bi trebao biti i jest užitak!

Intimatemedicine.com.hr