Pet najčešćih zabluda vezanih uz seks

seks, bazen, seks, tajne, žena, seks, eliksir, mladost, seks, publika, sex, erotski film, seks igrice, seks, zabluda, pravila, tinejdžeri, seks, plodnost, ljubav, javna mjesta, granica, Muškarci i žene, seks ljubav, vrući ljetni dani, bikini
1. Oralni seks je bezopasan! Neki misle da je oralni seks (stimuliranje penisa ili vagine druge osobe ustima i jezikom) savršen način seksa u kojem nema opasnosti od trudnoće i spolno prenosivih bolesti. Od trudnoće nema straha, no u zabludi su što se tiče spolno prenosivih bolesti! Naime, oralnim seksom bez zaštite može se prenijeti virus HIV-a (AIDS) ili hepatitis B, a naizmjeničnim oralnim seksom među partnerima, uz kontakt sa sjemenom ili vaginalnom tekućinom, mogu se čak prenijeti i druge spolne infekcije, kao što su genitalni herpes, genoreja, klamidija i sifilis. Slično je i s analnim seksom.

2. S prekinutim snošajem nema opasnosti od trudnoće! Prekinuti snošaj ili vađenje penisa iz vagine prije ejakulacije (izbacivanje spermija) nepouzdan je jer mala količina spermija može isteći i prije ejakulacije. Tu tekućinu zovu 'kapljice ljubavi', prozirna je, a također sadrži tisuće sićušnih, nevidljivih, malih spermija koji mogu zakomplicirati život. Osim što se na ovaj način može zatrudnjeti, tu nema nikakve zaštite ni od spolno prenosivih bolesti.

3. Spolne bolesti se događaju drugima! Mnogi tinejdžeri misle da ta 'čuda' postoje samo u Americi ili nekim razvijenijim državama, a u malim domaćim mjestima toga nema. Ako si i ti u takvoj zabludi, sjeti se ovoga: većina spolnih bolesti kod dečka nema nikakvih izvanjskih znakova, a u početku ni kod cura, pa mnogi i ne znaju da ih imaju i prenose. Za mnoge infekcije postoji i duži period inkubacije (od zaraze do vidljivih znakova), pa osoba i ne sluti da ju je nešto snašlo. Danas postoji više od 20 različitih uzročnika infekcija koja se prenose spolnim putem, a u Hrvatskoj su najraširenije klamidija i HPV. Zaštita od spolnih bolesti vezana je i uz zaštitu od neželjene trudnoće, pa se te dvije stvari ne mogu razdvojiti - prema tome, ništa bez kondoma!

4. Trudnoća se ne može dogoditi nakon prvog seksa!
Djevojka može zatrudnjeti kad god ima seksualne odnose, bez obzira na to je li to njezin prvi put ili ne. Zato cure ne pristajte na seks bez zaštite bez obzira koliko vas netko uvjeravao da je to nemoguće.

5. Kondomi su neugodni i smetaju! Tinejdžer ili tinejdžerica ne bi smio doći do takvog zaključka jer se podrazumijeva da prilikom svakog spolnog odnosa koristi kondom radi sprečavanja neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, pa i ne bi smio znati kakav je seks bez kondoma. Dakle, ako si npr. cura i dečko ti kaže da mrzi koristiti kondome, pa bi radije bez njih, odmah ti se treba upaliti crvena lampica i možeš se pitati koliko je, dakle, taj dečko puta imao spolne odnose bez zaštite, prenosi li neku spolnu bolest i je li imalo odgovoran (a nije, jer da jest, ne bi dovodio u opasnost ni sebe ni tebe - tebe i dvostruko, jer ti, osim što možeš pokupiti neki boleštinu, možeš i zatrudnjeti, za razliku od njega)!

izvor: tportal.hr