Oženjeni najviše posežu za internet seksom

seks, internet, virtualno, nevjera, računalo, Facebook, seks, veza, partner, email, flert, ljubavnica, internet, veze, ljubav, seks, internet, nedostatak seksa, Amerikanke, brak bez seksa, brak, žene, muškarci, stvari
Tipični korisnik online seksa je dobro obrazovani muškarac, koji u prosjeku ima 41. godinu, i koji preferira gledati seksualni sadržaj nego li se upuštati u interaktivni odnos, otkriva studija australskog sveučilišta Swinburne University of Technology.

U istraživanju provedenom na 1.325 ispitanika, 55 posto je bilo oženjenih, ili su u ozbiljnoj vezi, izjavio je Markus Skvirel, voditelj istraživanja. 65 posto ispitanika koji su ostvarili neku vrstu seksualnog kontakta preko interneta, otišli su tu osobu upoznati uživo.

Mnogi koriste internet kako bi istraživali svoju seksualnost u sigurnom okruženju, no neki su razvili ozbiljnu ovisnost, tvrdi Skvirel, i dodaje da mnogi troše veliku količinu energije u sajberseks, u nekim slučajevima i preko 10 sati na dan, što ih udaljava od partnera s kojim su u vezi. Skvirel upozorava da takva vrsta ovisnosti može nepovoljno utjecati na druga područja života, kao što su školovanje i posao.

Izvor: xmag.com.hr