Ovo su stvari koje se ne bi trebale događati ako ste u zdravoj vezi

07.09.2016

Nemojte partnera postavljati u središte svog svijeta! Partneri ste kroz život, imajte to na umu! I jedna i druga strana trebala bi pridonositi vezi. Zadržite svoju osobnost i svoje stavove.

Mislite da ste pronašli svoju drugu polovicu, svoju srodnu dušu...

Kako bi vaša veza zaista bila dugovječna, veza "do kraja života", postoje neke stvari koje se ne bi trebale događati u zdravoj vezi.

- Ne morate sve raditi zajedno. Lijepo je imati zajedničke interese i hobije, ali naučite biti sretni i sami, bez partnera.

- Nemojte partnera postavljati u središte svog svijeta! Partneri ste kroz život, imajte to na umu! I jedna i druga strana trebala bi pridonositi vezi. Zadržite svoju osobnost i svoje stavove.

- Nemojte se slagati sa svakom izjavom svog partnera! Kimanje glavom u znak odobravanja, zbog kojeg god to razloga radili, nije zdravo za vezu. Imate svoj stav i svoje mišljenje. Iznesite ga, mišljenje i jedne i druge strane je bitno.

- Ne možete riješiti sve partnerove probleme! Volite se, podržavate i želite pomoći. Divno, ali ne možete i ne smijete preuzeti na sebe sav teret i obvezu njegovih/njezinih problema. Neke stvari zaista morate rješavati sami.

- Prčkate po mobitelu dok vam druga strana nešto govori? Nemojte. Imajte poštovanja prije svega, a ako cijenite svog partnera ili partnericu, ono što vam ima reći bit će vam itekako bitno.

- Zaboravljate reći "hvala"? Čak i ako se neke stvari podrazumijevanju, nemojte to uzimati zdravo za gotovo. Izrecite to HVALA svom partneru/partnerici. Svaki dan.

- Slavite samo "velike stvari"? Život brzo prolazi da biste slavili samo neka velika događanja. I sitnice su bitne i život se sastoji od mnogo više sitnica nego "velikih" događanja. I sitnice treba cijeniti.

Izvor: vecernji.hr

loading...