Ovo je 16 razloga da imate seks svaki dan

vodjenje ljubavi
Smanjuje stres - duboko disanje tijekom seksa smanjuje osjećaj stresa. Također, tada se pojačano proizvode hormone sreće, što je odlično u borbi protiv tjeskobe i depresije.

To je odlična tjelovježba - kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.

Snižava krvni pritisak - Grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.

Jača imunitet - redovan seks smanjuje šanse za dobivanje, npr. gripe i prehlade, jer jača imunološki sustav. Naime, razina imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.

Doprinosi mladolikom izgledu - seks tri puta tjedno može vas pomladiti za deset godina.

Srce je zdravije - kako se tijekom seksa topli višak kilograma, to ima odličan utjecaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

Smanjuje bol - stručnjaci kažu kako seks smanjuje razine određenih tipova boli. Npr. istraživali su oboljele od artritisa i pacijenti koji su imali redovit seks, manje su osjećali bol.

Jača povjerenje i intimu među partnerima - seks povećava razinu oksitocina u tijelu - hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.

Šanse za rak su manje - redovita ejakulacija snižava šanske za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.

Jača mišiće zdjelice - redoviti seks doprinosi stvaranju jačih mišića zdjelice. Uz to, mokraćni mjehur i crijeva će raditi kako treba.

Zdravija prostata - ejakulacijom izlazi tekućina koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može nabubriti, a to uzrokuje mnoge probleme.

Za bolji san - povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.

Redovit ciklus - seks navodno može uticati na redovitost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.

Protiv erektilne disfunkcije - učestao seks, a time i veći broj erekcija, osiguravaju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.

Dugovječnost - zdravo srce, jači mišići, bolji protok kisika tijelom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.

Sperma je zdravija - redovitim seksom novi spermiji uredno zamjenjuju stare u testisima pa je kvaliteta sperme bolja, piše 24sata.